iltasyazilim
FD Üye
Şam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı un
*2 5 su bardağı irmik
*1 çay kaşığı karbonat
*1 çay bardağı tuzsuz fıstık
Şerbeti için
*3 su bardağı su
*3 su bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı limon suyu
Şam Tatlısı Tarifi Yapılışı Tencereye toz şekeri ve suyu koyup kaynatıyoruz Kaynadıktan sonra altını biraz kısıp 15 20 dk kaynatıyoruz Şerbeti ocaktan almadan önce limon suyunu sıkıp 2 dk daha kaynatıp ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz
Yoğurt ve toz şekeri kaba alıp iyice çırpıyoruz Un, irmik karbonatı da ekleyip iyice karıştırıyoruz Büyük boy borcamın her tarafını margarinliyoruz Hamuru borcama döküp her tarafına eşit sekilde yayıyoruz Fıstıkları ikiye ayırıp hamurların üzerine düzenli şekilde diziyoruz 170 dc fırında 30 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Hamur pişince fırını kapatıp 5 dk fırında bekletiyoruz Ilık serbeti ılıktan biraz sıcak tatlının üzerine döküyoruz İstediğiniz şekilde dilimleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı un
*2 5 su bardağı irmik
*1 çay kaşığı karbonat
*1 çay bardağı tuzsuz fıstık
Şerbeti için
*3 su bardağı su
*3 su bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı limon suyu
Şam Tatlısı Tarifi Yapılışı Tencereye toz şekeri ve suyu koyup kaynatıyoruz Kaynadıktan sonra altını biraz kısıp 15 20 dk kaynatıyoruz Şerbeti ocaktan almadan önce limon suyunu sıkıp 2 dk daha kaynatıp ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz
Yoğurt ve toz şekeri kaba alıp iyice çırpıyoruz Un, irmik karbonatı da ekleyip iyice karıştırıyoruz Büyük boy borcamın her tarafını margarinliyoruz Hamuru borcama döküp her tarafına eşit sekilde yayıyoruz Fıstıkları ikiye ayırıp hamurların üzerine düzenli şekilde diziyoruz 170 dc fırında 30 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Hamur pişince fırını kapatıp 5 dk fırında bekletiyoruz Ilık serbeti ılıktan biraz sıcak tatlının üzerine döküyoruz İstediğiniz şekilde dilimleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun