iltasyazilim
FD Üye
Şam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı un
*25 su bardağı irmik
*1 çay kaşığı karbonat (tepeleme)
Üzeri için;
*Tuzsuz fıstık
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon
Şam Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şekerle yoğurdu çırpıyoruz Sonra unu, irmiği ve karbonatı ekleyerek karıştırıyoruz Tereyağı veya margarinle yağlanmış orta boy borcama döküp, üzerine boylamasına ikiye böldüğümüz fıstıkları şerit halinde diziyoruz 185° fırında pişiriyoruz Ayrı bir yerde tencerede şerbeti için şekeri ve suyu koyup orta ateşte pişiriyoruz Kaynadıktan sonra altını kısıp beş dakika daha pişirip kapatmaya yakın limon suyunuda ekleyip, kapatıyoruz Ocağı tatlının ilk sıcağı gittikten sonra şerbetimizi ılık olarak döküyoruz Fırında pişen tatlımızın üstüne yarım saat üzeri kapalı dinlendirip şerbeti çektikten sonra servis edebiliriz Afiyet olsun
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı un
*25 su bardağı irmik
*1 çay kaşığı karbonat (tepeleme)
Üzeri için;
*Tuzsuz fıstık
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon
Şam Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şekerle yoğurdu çırpıyoruz Sonra unu, irmiği ve karbonatı ekleyerek karıştırıyoruz Tereyağı veya margarinle yağlanmış orta boy borcama döküp, üzerine boylamasına ikiye böldüğümüz fıstıkları şerit halinde diziyoruz 185° fırında pişiriyoruz Ayrı bir yerde tencerede şerbeti için şekeri ve suyu koyup orta ateşte pişiriyoruz Kaynadıktan sonra altını kısıp beş dakika daha pişirip kapatmaya yakın limon suyunuda ekleyip, kapatıyoruz Ocağı tatlının ilk sıcağı gittikten sonra şerbetimizi ılık olarak döküyoruz Fırında pişen tatlımızın üstüne yarım saat üzeri kapalı dinlendirip şerbeti çektikten sonra servis edebiliriz Afiyet olsun