iltasyazilim
FD Üye
Şam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı yoğurt
*2 su bardağı un
*2 su bardağı irmik
*1 çay kaşığı karbonat
*1 kabartma tozu
*1 paket yerfıstığı
Şerbeti için;
*6 su bardağı su
*5 su bardağı toz şeker
*1 parça kabuklu limon (Sıkmadan)
Şam Tatlısı Tarifi Yapılışı Toz şekerle ,yoğurt iyice çırpılır İçerisine sırasıyla karbonat, irmik, un ve en son kabartma tozu eklenir karıştırılır Yağlanmış tepsiye dökülür Üzerine sıra sıra yerfıstığı dizilir Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına sürülür Diğer tarafta şerbet hazırlanır Fırından çıkardığımız tatlı biraz dinlendikten sonra 2 parmak genişliğinde kesilir Şerbet için mutlaka birinin sıcak birinin soğuk olması gerekiyor Ben fırın tepsisini soğutup şerbeti sıcakken döküyorum Afiyet olsun?
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı yoğurt
*2 su bardağı un
*2 su bardağı irmik
*1 çay kaşığı karbonat
*1 kabartma tozu
*1 paket yerfıstığı
Şerbeti için;
*6 su bardağı su
*5 su bardağı toz şeker
*1 parça kabuklu limon (Sıkmadan)
Şam Tatlısı Tarifi Yapılışı Toz şekerle ,yoğurt iyice çırpılır İçerisine sırasıyla karbonat, irmik, un ve en son kabartma tozu eklenir karıştırılır Yağlanmış tepsiye dökülür Üzerine sıra sıra yerfıstığı dizilir Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına sürülür Diğer tarafta şerbet hazırlanır Fırından çıkardığımız tatlı biraz dinlendikten sonra 2 parmak genişliğinde kesilir Şerbet için mutlaka birinin sıcak birinin soğuk olması gerekiyor Ben fırın tepsisini soğutup şerbeti sıcakken döküyorum Afiyet olsun?