Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şam Tatlısı

Şam Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Şam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı toz Şeker
*1 su bardağı un
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay kaşığı karbonat (Tepeli)
*Tuzsuz yer fıstığı
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*12 limon suyu
*30 cm çapında tepsi

Şam Tatlısı Tarifi Yapılışı Fırın tepsisini margarin ile yağla Fıstık içlerini kabuklarından ayır Bir kap içerisine irmik, un, karbonat koy ve karıştır, pişirmek için metal tepsi, alüminyum tepsi yada teflon tepsi kullanırsan daha iyi sonuç alırsın Şimdi bir tencere içerisine 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su koy ve karıştır Şerbet kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna al ve 5 dakika kaynat Süre bitiminde 12 limon suyu ilave et ve şerbet 1 dakika daha kaynat ve ocaktan al Şimdi Hamur Dilimle Şam tatlısı hamuru akışkan olduğundan, hamur pişmeden önce dilimlemeye uygun değil ama, fıstıkları dizmek için dilimlerin yerini belirleyebilirsin Hamuru tepsiye eşit olarak yay ve elini ıslatarak yüzeyini düzelt Ardından bıçakla tepsinin ortasına (keserek değil) üsten tabana batırarak çizgi çek Çizginin sağında ve solunda kalan boşlukların ortasına “yine bıçakla iz yaparak bir çizgi çek Tepsiyi 90° ‘e çevirin ve ortasından bir çizgi çek Çizginin sağında ve solunda kalan boşluklara eşit aralıklarla üç çizgi çek sonra dilimlerin üzerine fıstıkları diz Hamur piştikten sonra, keskin bıçağı suya daldırarak ıslat ve tatlıyı dilimle Karıştırma kabı içerisine yoğurt ve toz şeker koy mikserle çırp Üzerine irmik, un, karbonat karışımı az az ilave et ve bir güzel karıştır Sonra yağlanmış tepsi içerisine yay ve üzerini düzelt Tepsiyi 30 dakika dinlendir Süre bitiminde hamur dikdörtgen dilimlenmeli ve üzerine fıstıklar dizilmeli sonra tepsi, daha önceden 180°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sür ve 30 dakika süre ile pişir Süre bitiminde tepsiyi fırından al, dilim yerlerinden tekrar dilimle ve (soğuk veya ılık fark etmiyor) şerbeti gezdir Tepsi soğuduktan sonra tatlı sunuma hazır Afiyet olsun şimdiden
 
858,496Konular
982,463Mesajlar
30,233Kullanıcılar
liam91Son üye
Üst Alt