Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şam Tatlısı

Şam Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Şam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay kaşığı karbonat
*Tuzsuz yer fıstığı

Şerbeti için;

*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*Yarım limon suyu

Şam Tatlısı Tarifi Yapılışı Şam tatlısı için 30 cmlik orta boy borcam ya da tepsi işinizi görür Gelelim nasıl yapıldığına Şerbeti hazırlamakla başlarız şekeri ve suyu koyup ocağın altını yakıyoruz Su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 1520 dakika kaynatıyoruz *Şerbeti ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatıp ılımaya bırakıyoruz Ardından tatlımızın kekini yapmak üzere ise koyuluyoruz Yoğurt ve toz şekeri bir kaba alıp* iyice çırpıyoruz *Un, irmik ve karbonatı ekleyip iyice karıştırıyoruz Orta boy kare borcamı margarinle yağlayıp hamuru içine döküp eşit şekilde yayıyoruz Fıstıkları ikiye ayırıp hamurun üzerine düzenli şekilde aralıklarla diziyoruz (benim fıstıklarım tuzluydu yıkayıp suyunu akıttım kuruduktan sonra tatlımın üzerine dizdim)170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 3035 dk pişiriyoruz ( Benim hamur 30 dakikada pişti )Hamurun üzeri kızarınca 5 dakika fırında bekletiyoruz Şerbet Ilık olmalı tatlı ise ılıktan biraz sıcak yani ilk sıcaklığını atsın yaklaşık olarak fırından çıkardıktan 5 dk sonra şerbeti kepçe ile yavaşça döküyoruz Uzun ince dilimleri ayırıp servise hazır hale getiriyoruz

858,498Konular
982,028Mesajlar
30,009Kullanıcılar
hshahzjxhstzSon üye
Üst Alt