Şam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 500 gram irmik3 yumurtaYarım çay bardağı un1 su bardağı şeker2 su bardağı yoğurt1 paket vanilya1 paket kabartma tozu Şerbeti için 1 litre su4 su bardağı şeker Üzeri için Badem fındık fıstık ne isterseniz Şam Tatlısı Tarifi Yapılışı Ilk Olarak yumurta ve şekeri mikserle en ince ayrıntısına kadar çırpalımDaha Sonra içine yoğurdunu ilave edip el çırpıcıyla çırpmaya devam edelimDiğer malzemeleri de ekleyip yağladığımız tepsiye dökelim Yarım saat dinlendirelim tepside sonra dilimleyelim ama çizgi biçiminde batmasın tamÜzerlerine dilediğiniz fıstık fındık ne isterseniz dizelimIsıtılmış 170 180 ° de kızarana değin pişirelimÇOK MANÂLI şerbeti sıcak olacağı için tatlı fırındayken yapıyoruz şerbeti 15 dk kaynatın birkaç limon damlası da damlatınSonra ilk sıcağı çıkan 3 5 dk daha sonra sıcak şerbeti döküyoruz5 6 saat dinlendikten sonradan dilimlere ayırıyoruzol Sıhhat olsun şimdiden deneyeceklere pastanelerde yediğinizi hiç aratmayacak bir tatlı sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur