iltasyazilim
FD Üye
Şambali ( Dışarıda Satılanlardan ) Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram irmik
*1 su bardağı su
*1 su bardağı toz şeker
*1 5 çay kaşığı karbonat ( kabartma tozu değil karbonat burası önemli)
Altına üstüne sürmek için :
*2 yemek kaşığı pekmez
*4 yemek kaşığı su
Şerbeti için :
*2 5 su bardağı toz şeker
*2 5 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu
Şambali ( Dışarıda Satılanlardan ) Tarifi Yapılışı
1
*Bir kapta irmik, su, toz şeker ve karbonatı elimizi değdirmeden bir spatula yardımıyla karıştırıyoruz, çok fazla karıştırmayınız istediğimiz sadece malzemelerin birbirine karışması çok fazla karıştırırsak hamurlaşır biz hamurlaşmasını değil tane tane olmasını istiyoruz
*İrmiğin o nedenle malzemeler birbiriyle iç içe olunca şöyle 1 dk yeterli karıştırmak için
*Harcımızı bir kenara alıp, pekmezi 4 yemen kaşığı su ile açıyoruz ve ikiye bölecek şekilde yarısını tepsimizin altına yarısını harcı döktükten sonra üstüne süreceğiz
*Bir kaseye soğuk su alıp elimizi batırıp batırıp irmikli harcımızı tepsinize yayıyoruz ve yaydıktan sonra kalan pekmezli karışımımızı sürüyoruz
*Her yerine gelecek şekilde ve tepsimizi strecle kapatıp dolapta 1 52 saat dinlendirmeye bırakıyoruz
*Bu esnada şerbetimizi yapıp soğumaya bırakmamız lazım çünkü şerbet soğuk tatlımız sıcak olmalı dinlenen tepsimizi alıp isteğe göre üzerine temizlenmiş çiğ fıstık veya çiğ badem veya ceviz nasıl dilerseniz dizebilirsiniz
*180 derece fanlı önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir
*Pişen tatlımıza fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbet dökülür ve en az 2 5 saat veya 1 gece dinlenmeye bırakılır ve kesilir servis yapılır
*Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
*500 gram irmik
*1 su bardağı su
*1 su bardağı toz şeker
*1 5 çay kaşığı karbonat ( kabartma tozu değil karbonat burası önemli)
Altına üstüne sürmek için :
*2 yemek kaşığı pekmez
*4 yemek kaşığı su
Şerbeti için :
*2 5 su bardağı toz şeker
*2 5 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu
Şambali ( Dışarıda Satılanlardan ) Tarifi Yapılışı
1
*Bir kapta irmik, su, toz şeker ve karbonatı elimizi değdirmeden bir spatula yardımıyla karıştırıyoruz, çok fazla karıştırmayınız istediğimiz sadece malzemelerin birbirine karışması çok fazla karıştırırsak hamurlaşır biz hamurlaşmasını değil tane tane olmasını istiyoruz
*İrmiğin o nedenle malzemeler birbiriyle iç içe olunca şöyle 1 dk yeterli karıştırmak için
*Harcımızı bir kenara alıp, pekmezi 4 yemen kaşığı su ile açıyoruz ve ikiye bölecek şekilde yarısını tepsimizin altına yarısını harcı döktükten sonra üstüne süreceğiz
*Bir kaseye soğuk su alıp elimizi batırıp batırıp irmikli harcımızı tepsinize yayıyoruz ve yaydıktan sonra kalan pekmezli karışımımızı sürüyoruz
*Her yerine gelecek şekilde ve tepsimizi strecle kapatıp dolapta 1 52 saat dinlendirmeye bırakıyoruz
*Bu esnada şerbetimizi yapıp soğumaya bırakmamız lazım çünkü şerbet soğuk tatlımız sıcak olmalı dinlenen tepsimizi alıp isteğe göre üzerine temizlenmiş çiğ fıstık veya çiğ badem veya ceviz nasıl dilerseniz dizebilirsiniz
*180 derece fanlı önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir
*Pişen tatlımıza fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbet dökülür ve en az 2 5 saat veya 1 gece dinlenmeye bırakılır ve kesilir servis yapılır
*Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun