Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şambali (Tarif Ustasından Alınmıştır)

Şambali (Tarif Ustasından Alınmıştır)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Şambali (Tarif Ustasından Alınmıştır) Tarifi İçin Malzemeler

*500 gramlık paket olan irmik
*1 su bardağı yoğurt yada süt
*1 su bardağı şeker
*1 kabartma tozu
*1 karbonat 5 gramlık paketlerden
*1 vanilin
*1 su bardağı ceviz isteğe bağlı
*Üzeri için fıstık

Şerbeti için;


*2 buçuk su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu

Şambali (Tarif Ustasından Alınmıştır) Tarifi Yapılışı
Öncelikle yoğurt ve şekeri iyice şeker eriyene kadar karıştırıyoruz (bunu sütle de yapabilirsiniz)
Daha sonra irmiği kabartma tozunu karbonatı vanilini ve isteğe göre küçük parçalandığımız cevizleri ekliyoruz kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz bu işlemler blender YADA elle de yapabilirsiniz
Çok katı olmayan bir kıvam elde edilecek burada en önemli olan nokta bu karışımı bir saat bekletmemiz
Eğer hızlıca yapmak istiyorsanız oda olur fakat bekletince tam o istediğimiz dağılmayan şambali kıvamında oluyor*Harcımız bir saat beklerken bizde şerbeti hazırlıyoruz şerbet ılık olacak soğuğa yakında olabilir
Şekeri ve suyu koyup karıştırıyoruz kaynamaya başlayınca 5 dk kaynamasının bekliyoruz limonu sıkıp bir 5 dakikada daha tutup altını kapatıp soğumasını bekliyoruz Bir saat beklettiğimiz şambali harcını bir iki karıştırıp yağladığımız borcama döküp elimizi ıslatıp düzgün bir şekilde yayıyoruz, dilimleyip üzerine sırayla fıstıkları dizip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (20 ili 25 dk sürüyor ) pişiriyoruz
Fırından çıkardığımız şambalinin ilk sıcaklığının geçmesini 5 dk bekliyoruz, kestiğimiz yerler birleşeceği için aynı yerlerden tekrar kesiyoruz ve şerbetini her yerine güzelce döküyoruz 2 saat dışarıda bekledikten sonra dolaba koyuyoruz ilk günde yiyebilirsiniz fakat ertesi gün daha güzel oluyor
Kaymakla YADA dondurmayla servis edebilirsiniz
Afiyet olsun*
 
858,497Konular
981,941Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt