iltasyazilim
FD Üye
Şambali Tatlısı Unsuz Yağsız Tarifi İçin Malzemeler
*3 5 su bardağı irmik
*2 5 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı şeker
*Vanilya
*Kabartma Tozu
*Tereyağı
Şerbeti için;
*5 su bardağı şeker
*5 su bardaki su
*Yarım limon
Şambali Tatlısı Unsuz Yağsız Tarifi Yapılışı Merhaba Arkadaşlar bu tarifi denemenizi isterim çok güzel oluyor
1
*Bütün malzemelerimizi bir kaba koyuyoruz
*İyice karıştırıyoruz
*Dikdörtgen borcamınn her yerine tereyağı ile yağlıyoruz
*Harcımızı borcama döküp üstünü dümdüz yapıyoruz
*Spatula ile ıslatarak yaparsanız hem yapışmaz hemde daha düz olur
*Daha sonra bıçak yardımı ile çok derin olmayacak şekilde kesiyoruz
*Üzerine fıstıklarımızı da yerleştirip buzdolabında 1 saat dinlendirip fırına koyuyoruz
*Üzeri tam kızarana kadar fırında pişiriyoruz
*Şerbetini kaynatmamız tatlımız fırından çıkarmadan 15 dk önce kaynatalım
*Şerbetimiz kaynamaya başladığı zaman limonun yarısını sıkıp* kabuğunu da içine atıp 15 dk daha kaynatıp altını kapatalım
*Tatlımızı fırında çıkarıp ilk 5 dk bekledikten sonra hemen şerbetimizi döküyoruz
*Buzdolabına kaldırıp 4 5 saat dinlendirip servis ediyoruz
*Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun*?
*3 5 su bardağı irmik
*2 5 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı şeker
*Vanilya
*Kabartma Tozu
*Tereyağı
Şerbeti için;
*5 su bardağı şeker
*5 su bardaki su
*Yarım limon
Şambali Tatlısı Unsuz Yağsız Tarifi Yapılışı Merhaba Arkadaşlar bu tarifi denemenizi isterim çok güzel oluyor
1
*Bütün malzemelerimizi bir kaba koyuyoruz
*İyice karıştırıyoruz
*Dikdörtgen borcamınn her yerine tereyağı ile yağlıyoruz
*Harcımızı borcama döküp üstünü dümdüz yapıyoruz
*Spatula ile ıslatarak yaparsanız hem yapışmaz hemde daha düz olur
*Daha sonra bıçak yardımı ile çok derin olmayacak şekilde kesiyoruz
*Üzerine fıstıklarımızı da yerleştirip buzdolabında 1 saat dinlendirip fırına koyuyoruz
*Üzeri tam kızarana kadar fırında pişiriyoruz
*Şerbetini kaynatmamız tatlımız fırından çıkarmadan 15 dk önce kaynatalım
*Şerbetimiz kaynamaya başladığı zaman limonun yarısını sıkıp* kabuğunu da içine atıp 15 dk daha kaynatıp altını kapatalım
*Tatlımızı fırında çıkarıp ilk 5 dk bekledikten sonra hemen şerbetimizi döküyoruz
*Buzdolabına kaldırıp 4 5 saat dinlendirip servis ediyoruz
*Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun*?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.