Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şambali Tatlısı

Şambali Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Şambali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*2,5 su bardağı irmik
*1 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı yoğurt
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı karbonat

Üzeri için;

*Tuzsuz fıstık

Şerbet için;

*4 su bardağı kaynar su
*3,5 su bardağı toz şeker
*15 damla limon suyu

Şambali Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım şekerimizi tenceremize koyup üzerine kaynar suyumuzu dökelim karıştırarak şekerimizi eritip bir müddet kaynatalım *Akışkan yapıda bir şerbet olacak ocaktan almadan önce içine limonumuzu ilave edip 12 dk kadar daha kaynatıp soğumaya bırakalım Biraz soğuduktan sonra bizde hamur malzememizi güzelce karıştırıp yağladığımız fırın kabımıza dökelim kesim şeklimiz gibi bıçakla çizip fıstıklarımızı yerleştirelim Önceden ısıttığımız 170 derece fırınımıza sürüp kontrollü pişirelim, fırından alıp tatlımızı keselim bu arada ilk sıcağı çıkmış olur Soğuk şerbetimizi üzerine gezdirelim ve dinlenmeye bırakalım
Not:verdiğim ölçüler büyük boy borcama uygun biz iki kişi olduğumuz için ben yarı malzemeden kendimize kadar yaptım kalıbım malzemeye bir kaç cm büyük geldi üzeri içinde kaju kullandım
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

858,497Konular
982,003Mesajlar
29,987Kullanıcılar
aktsxSon üye
Üst Alt