iltasyazilim
FD Üye
Şambali Tarifi İçin Malzemeler
*750 gram irmik
*2 subardağı yoğurt
*2 paket vanilin
*2 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 5 çay kaşığı karbonat
*2 yemek kaşığı un
*1 5 su bardağı şeker
Süslemek için;
*Yarım çay bardağı tuzsuz fıstık
*50 gram hindistan cevizi
Şerbeti için;
*3 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Şambali Tarifi Yapılışı Şeker tencereye konur ve eritilir Şeker fazla yanmadan yumurta beyazı rengine gelince su ilave edilerek karıştırılır ve 15 dakika kaynatılır Hamur hazırlayağımız kaba irmik ve şeker konur karıştırılır karışıma yoğurt eklenerek karıştırılır un kabartma tozu ve vanilin ve karbonat eklenerek karıştırılır 1 saate yakın hamur dinlendirilir tatlımızı uzun şeritler halinde keselim ama enine piştikten sonra keselim Üzerine fıstıkları yerleştirip fırına 170°C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbeti dökelim hindistan cevizi ile istediğimiz şekilde süsleyerek servis edebilirsin
AFİYET OLSUN
*750 gram irmik
*2 subardağı yoğurt
*2 paket vanilin
*2 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 5 çay kaşığı karbonat
*2 yemek kaşığı un
*1 5 su bardağı şeker
Süslemek için;
*Yarım çay bardağı tuzsuz fıstık
*50 gram hindistan cevizi
Şerbeti için;
*3 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Şambali Tarifi Yapılışı Şeker tencereye konur ve eritilir Şeker fazla yanmadan yumurta beyazı rengine gelince su ilave edilerek karıştırılır ve 15 dakika kaynatılır Hamur hazırlayağımız kaba irmik ve şeker konur karıştırılır karışıma yoğurt eklenerek karıştırılır un kabartma tozu ve vanilin ve karbonat eklenerek karıştırılır 1 saate yakın hamur dinlendirilir tatlımızı uzun şeritler halinde keselim ama enine piştikten sonra keselim Üzerine fıstıkları yerleştirip fırına 170°C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbeti dökelim hindistan cevizi ile istediğimiz şekilde süsleyerek servis edebilirsin
AFİYET OLSUN