Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şambörek

Şambörek
0
111

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Şambörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
4 5 su bardağı un 1 5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz İç harç için:
200 gr kıyma 1 orta boy soğan Yarım su bardağı pirinç 3 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım demet maydanoz Pulbiber, karabiber, tuz Tereyağı Kaç Kişilik: 24
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 20dk

Şambörek Tarifi Yapılışı

İsteğe bağlı peynirli, ıspanaklı, patatesli, Kıymalı vb İç harçlar hazırlanabilir Ama ben küçüklüğümden alıştığım şambörek deyince aklıma ilk gelen iç harcını tarif edeceğim
Pirinç haşlanır Kıyma suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir Sıvı yağ eklenir İnce doğranmış soğan eklenir Tuz ve baharatlar katılır Soğanlar yumuşayınca haşlanmış pirinç ve ince kıyılmış maydanoz eklenerek altı kapatılır
Un tuz ve su ilk olarak çatalla karıştırılır Çatalla karıştırmak iyice zorlaşınca elle karıştırılarak iyice yoğrulur Kulak memesinden birazcık daha sert bir hamur elde edilir ( Su kontrollü eklenmeli) Hamur bezelere ayrılır ve bezelerin kurumaması için temiz bir bezle örtülür
Zemin hafifçe unlanarak her bir hamur bezesi incecik olana dek açılır Bir tarafına iç harcından koyulur ve yayılır Diğer taraf üzerine katlanarak kenarlarından bastırılıp kapatılır Bezenin büyüklüğüne göre tek veya iki börek olacak şekilde kesilir Yapışmaz tavada veya sac üzerinde yağsız olarak arkalı önlü pişirilir Piştikten sonra üzerine hafifçe tereyağı sürülür
Çay veya ayran eşliğinde sıcak sıcak servis edilir Afiyet Olsun
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt