iltasyazilim
FD Üye
Şambörek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Su
İç harcı için;
*500 gram kıyma
*2 büyük soğan
*Sıvı yağ (Göz kararı)
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Kırmızı toz biber
*Maydanoz
Şambörek Tarifi Yapılışı Önce iç harcı hazırlıyoruz soğanları küçücük küpler halinde doğruyoruz Tencereye alıp sıvı yağ ile birlikte biraz kavurup diriliğini alıyoruz ve kıymayı da ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz Kıymanın kokusu gidince salça, tuz, kırmızı toz biber, pulbiber, kimyon ve karabiberi ilave edip karıştırın En son altını kapatıp maydanoz da ekleyip soğumaya bırakın
Un, tuz ve ılık su ile hamuru hazırlayın ne çok yumuşak ne de çok sert olmasın hamur kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz ve 15 dk dinlendirip bezelere bölüp tek tek açmaya başlıyoruz Yufkalar çok ince yada çok kalın olmasın Açtıktan sonra ikiye bölüp iki parçanın da yarısına kadar harçtan koyup kapatıyoruz Yufkamızı açarken sacımızı da kızdırıyoruz Hazırladığımız şambörekleri arkalı önlü pişirip yağlıyoruz ister sıvı yağ isterseniz margarin kullanın ben ikisini karştırıp kullanıyorum Bu şekilde bütün hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz Ayran eşliğinde tüketebilirsiniz Afiyet olsun
*5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Su
İç harcı için;
*500 gram kıyma
*2 büyük soğan
*Sıvı yağ (Göz kararı)
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Kırmızı toz biber
*Maydanoz
Şambörek Tarifi Yapılışı Önce iç harcı hazırlıyoruz soğanları küçücük küpler halinde doğruyoruz Tencereye alıp sıvı yağ ile birlikte biraz kavurup diriliğini alıyoruz ve kıymayı da ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz Kıymanın kokusu gidince salça, tuz, kırmızı toz biber, pulbiber, kimyon ve karabiberi ilave edip karıştırın En son altını kapatıp maydanoz da ekleyip soğumaya bırakın
Un, tuz ve ılık su ile hamuru hazırlayın ne çok yumuşak ne de çok sert olmasın hamur kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz ve 15 dk dinlendirip bezelere bölüp tek tek açmaya başlıyoruz Yufkalar çok ince yada çok kalın olmasın Açtıktan sonra ikiye bölüp iki parçanın da yarısına kadar harçtan koyup kapatıyoruz Yufkamızı açarken sacımızı da kızdırıyoruz Hazırladığımız şambörekleri arkalı önlü pişirip yağlıyoruz ister sıvı yağ isterseniz margarin kullanın ben ikisini karştırıp kullanıyorum Bu şekilde bütün hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz Ayran eşliğinde tüketebilirsiniz Afiyet olsun