iltasyazilim
FD Üye
Sambuse Hamuru Tarifi (Nişastalı) İçin Malzemeler ( kullandığım bardak ölçüsü 200 ml’lik)
Hamur İçin Malzemeler :
*4 Su bardağı un
*1 Yemek kaşığı silme tuz
*2 Yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 Su bardağı su
İç için malzemeler :
*Daha önceki tarifimdeki (Annem Usulü Sambuse) tarifindeki iç kullanılır yapılışı da aynı sadece ölçüleri iki katıdır
*500 kg Orta yağlı kıyma
*2 Orta boy soğan
*1 5 Çay kaşığı tuz
*1 Çay kaşığı karabiber
*1 Çay kaşığı kimyon
*2 Avuç kadar maydanoz ( ince doğranmış)
*3 Adet haşlanmış yumurta (küp küp doğranmış)
*3 Yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için :
*Bol sıvı yağ
Sambuse Hamuru Tarifi (Nişastalı) Yapılışı Sırası ile un, tuz, nişasta ve sıvı yağı katıp ardından 1 bardak suyu azar azar dökerek hamuru yoğurmaya başlayalım (hamuru yoğururken biraz sert gelebilir ama sorun yok merak etmeyin dinlendikten sonra kendine gelecektir) ondan sonra hamuru kapalı bir tas içinde yarım saat ile 45 dakika kadar dinlenmeye bırakalım
O arada önceki tarifimdeki gibi Sambusenin iç kısmını hazır edelim
Dinlemiş hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler yapın ve onları bezle örtün bende 30 adet beze çıktı
Bezelerin bir kısmını azar azar un kullanarak orta kalınlıktan biraz ince bir hamur açalım sonra açılan hamurların en alta kalandan başlayarak içi doldurup kapatalım ve bez serili tepsiye dizerek üstlerini bezle örtelim ki kurumasınlar aynı işlemi hepsine uyguladıktan sonra yarım saat tepside dinlenmeye bırakalım
Sambuse dilendikten sonra kızgın yağda kızartalım ama kızgın yağa koyar koymaz hemen öbür yüzünü çevirelim ki iki tarafı aynı baloncuklu şekli olsun yoksa dümdüz şekilsiz olur ayrıca yanmamasına ve resimdeki gibi sarı renkte olmasına dikkat edelim
Kızarttığımız sambuselerin fazla yağını alması için havlu kağıt serili tabağa alalım daha sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun
Not:
?Önceki tarifimdeki hamura yumurta konuyor ve yağlı bir hamur ama bu hamur tarifine göre nişasta konuluyor her ikisi de güzel ama bu ötekinden az yağlı bir hamur oluyor
?Toplam 34 tane sambuse çıktı hamurların kesilen kenarından çıkanlarla beraber
?Olur da aceleniz varsa Sambuseyi en az 5 ile 10 dakika dinlendirip kızartabilirsiniz
?Önceki tariften iç harcın resimli yapılışını ekledim inşallah yardımı olur
Not:
?Sambuse hamurunu kapatmadan önce kenarını az su ile ıslatalım ki daha sonra açılmasın
?Sambuseye iç koyduktan sonra kapatırken içi hava dolmaması için avuç içi ile hafif bastırın havası çıkınca hamurun kenarını az su ile ıslatıp parmaklarınızla sıkı bastırın tam keserken parmak izini ortalayarak kesin böylece iç kısma yakın olmaz ve kızartırken açılmasını önlemiş oluruz
Hamur İçin Malzemeler :
*4 Su bardağı un
*1 Yemek kaşığı silme tuz
*2 Yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 Su bardağı su
İç için malzemeler :
*Daha önceki tarifimdeki (Annem Usulü Sambuse) tarifindeki iç kullanılır yapılışı da aynı sadece ölçüleri iki katıdır
*500 kg Orta yağlı kıyma
*2 Orta boy soğan
*1 5 Çay kaşığı tuz
*1 Çay kaşığı karabiber
*1 Çay kaşığı kimyon
*2 Avuç kadar maydanoz ( ince doğranmış)
*3 Adet haşlanmış yumurta (küp küp doğranmış)
*3 Yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için :
*Bol sıvı yağ
Sambuse Hamuru Tarifi (Nişastalı) Yapılışı Sırası ile un, tuz, nişasta ve sıvı yağı katıp ardından 1 bardak suyu azar azar dökerek hamuru yoğurmaya başlayalım (hamuru yoğururken biraz sert gelebilir ama sorun yok merak etmeyin dinlendikten sonra kendine gelecektir) ondan sonra hamuru kapalı bir tas içinde yarım saat ile 45 dakika kadar dinlenmeye bırakalım
O arada önceki tarifimdeki gibi Sambusenin iç kısmını hazır edelim
Dinlemiş hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler yapın ve onları bezle örtün bende 30 adet beze çıktı
Bezelerin bir kısmını azar azar un kullanarak orta kalınlıktan biraz ince bir hamur açalım sonra açılan hamurların en alta kalandan başlayarak içi doldurup kapatalım ve bez serili tepsiye dizerek üstlerini bezle örtelim ki kurumasınlar aynı işlemi hepsine uyguladıktan sonra yarım saat tepside dinlenmeye bırakalım
Sambuse dilendikten sonra kızgın yağda kızartalım ama kızgın yağa koyar koymaz hemen öbür yüzünü çevirelim ki iki tarafı aynı baloncuklu şekli olsun yoksa dümdüz şekilsiz olur ayrıca yanmamasına ve resimdeki gibi sarı renkte olmasına dikkat edelim
Kızarttığımız sambuselerin fazla yağını alması için havlu kağıt serili tabağa alalım daha sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun
Not:
?Önceki tarifimdeki hamura yumurta konuyor ve yağlı bir hamur ama bu hamur tarifine göre nişasta konuluyor her ikisi de güzel ama bu ötekinden az yağlı bir hamur oluyor
?Toplam 34 tane sambuse çıktı hamurların kesilen kenarından çıkanlarla beraber
?Olur da aceleniz varsa Sambuseyi en az 5 ile 10 dakika dinlendirip kızartabilirsiniz
?Önceki tariften iç harcın resimli yapılışını ekledim inşallah yardımı olur
Not:
?Sambuse hamurunu kapatmadan önce kenarını az su ile ıslatalım ki daha sonra açılmasın
?Sambuseye iç koyduktan sonra kapatırken içi hava dolmaması için avuç içi ile hafif bastırın havası çıkınca hamurun kenarını az su ile ıslatıp parmaklarınızla sıkı bastırın tam keserken parmak izini ortalayarak kesin böylece iç kısma yakın olmaz ve kızartırken açılmasını önlemiş oluruz