iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1,5 kg konturfile (dana etinden olur)
2 yemek kaşığı margarin
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şamfıstığı
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Rostoluk etin üzerine tuz ve karabiberi iyice sıvayıp bekletin
Şamfıstıklarını blenderda çok iyi kıyın Yumurtanın beyazını, hardal, un ve yoğurdu cam bir kabın içinde karıştırın Biraz karabiber ilave edin Sosu etin her tarafına iyice sürün Eti fırın kabına yerleştirin 1 bardak su ve margarin ilave edin 30 dakika üstü açık olarak pişirin Üstü kızarınca fırından çıkarın Büyükçe bir tencereye eti koyun Üzerine 6 bardak su ilave edin, tencerenin ağzını folyo ile sıkıca kapatın Kısık ateşte 60 dakika pişirip servise hazırlayın
1,5 kg konturfile (dana etinden olur)
2 yemek kaşığı margarin
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şamfıstığı
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Rostoluk etin üzerine tuz ve karabiberi iyice sıvayıp bekletin
Şamfıstıklarını blenderda çok iyi kıyın Yumurtanın beyazını, hardal, un ve yoğurdu cam bir kabın içinde karıştırın Biraz karabiber ilave edin Sosu etin her tarafına iyice sürün Eti fırın kabına yerleştirin 1 bardak su ve margarin ilave edin 30 dakika üstü açık olarak pişirin Üstü kızarınca fırından çıkarın Büyükçe bir tencereye eti koyun Üzerine 6 bardak su ilave edin, tencerenin ağzını folyo ile sıkıca kapatın Kısık ateşte 60 dakika pişirip servise hazırlayın