iltasyazilim
FD Üye
resimli Sami Kebap tarifi
Sami Kebap nasıl yapılır
Sami Kebap yapılışı
Sami Kebap için zorunlu malzemeler:
1 kg koyun kıyması
1 su bardağı nohut
4 yeşil biber
2 yumurta
1 baş soğan 1 su bardağı su
1 kak tarçın
50 gr kuru üzüm
45 karanfil
67 kakule
2 tatlı kaşığı zencefil
4 tatlı kaşığı toz kişniş
2 tatlı kaşığı toz kırmızı acı biber
1 demet taze kişniş
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
12 tatlı kaşığı toz kakule
12 tatlı kaşığı toz zencefil
12 demet taze kişniş
12 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
12 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı:
Nohutu bir gece evvelden soğuk suyla ıslatınBiberleri temizleyip, kocaman iri doğrayın Kıymayı tencereye koyun üstüne nohutları suyunu süzerek ilave edin Kakuleleri, karanfilleri, tarçını, taze kişnişi, toz kişnişi, tuzu, karabiberi ve suyu üzerlerine ekleyin ve pişmeye bırakın 10 dakika kadar pişip, nohutlar adamakıllı yumuşaymca, kademeli olarak alarak mikserden geçirin Böylece Sami Kebap'ınızın hamurunu elde edersiniz Bu hamur koyu köfte hamuru kıvamında yoğun bir püredir Soğanı ince ince kıyın, bu koyu karışımın üstüne ekleyin bir parça daha toz kakule, zencefil, kırmızı biber, karabiber ve kıyılmış taze kişnişi ekleyerek yogurun Yumurtaları ek ederek birazcık daha yoğurun Hamurunuz ele yapışmayan bir ayla gelince ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın Köftenin ortasını hafifçe oyup içine birkaç kuru üzüm koyun ve elinizde yuvarlayarak kapatın sonradan köftelerinizi elinizle bastırarak yassıtın ve dargın yağda kızartın Sıcak sıcak, yanında ketçap ile servis yapın Köfteleri fazla kalın ya da ince hazırlamayın Köftenin tekrar hali yaklaşık olarak 1 cm kadardır Köftelerinizi kuru üzümsüz de hazırlayabilirsiniz *
Sami Kebap nasıl yapılır
Sami Kebap yapılışı
Sami Kebap için zorunlu malzemeler:
1 kg koyun kıyması
1 su bardağı nohut
4 yeşil biber
2 yumurta
1 baş soğan 1 su bardağı su
1 kak tarçın
50 gr kuru üzüm
45 karanfil
67 kakule
2 tatlı kaşığı zencefil
4 tatlı kaşığı toz kişniş
2 tatlı kaşığı toz kırmızı acı biber
1 demet taze kişniş
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
12 tatlı kaşığı toz kakule
12 tatlı kaşığı toz zencefil
12 demet taze kişniş
12 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
12 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı:
Nohutu bir gece evvelden soğuk suyla ıslatınBiberleri temizleyip, kocaman iri doğrayın Kıymayı tencereye koyun üstüne nohutları suyunu süzerek ilave edin Kakuleleri, karanfilleri, tarçını, taze kişnişi, toz kişnişi, tuzu, karabiberi ve suyu üzerlerine ekleyin ve pişmeye bırakın 10 dakika kadar pişip, nohutlar adamakıllı yumuşaymca, kademeli olarak alarak mikserden geçirin Böylece Sami Kebap'ınızın hamurunu elde edersiniz Bu hamur koyu köfte hamuru kıvamında yoğun bir püredir Soğanı ince ince kıyın, bu koyu karışımın üstüne ekleyin bir parça daha toz kakule, zencefil, kırmızı biber, karabiber ve kıyılmış taze kişnişi ekleyerek yogurun Yumurtaları ek ederek birazcık daha yoğurun Hamurunuz ele yapışmayan bir ayla gelince ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın Köftenin ortasını hafifçe oyup içine birkaç kuru üzüm koyun ve elinizde yuvarlayarak kapatın sonradan köftelerinizi elinizle bastırarak yassıtın ve dargın yağda kızartın Sıcak sıcak, yanında ketçap ile servis yapın Köfteleri fazla kalın ya da ince hazırlamayın Köftenin tekrar hali yaklaşık olarak 1 cm kadardır Köftelerinizi kuru üzümsüz de hazırlayabilirsiniz *