iltasyazilim
FD Üye
Samosa (Sebzeli Hint Böreği) Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet yufka
*2 adet orta boy patates
*2 adet havuç
*1 adet soğan
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı zerdeçal
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz
Sosu için
*Yoğurt
*Yumurta
*Zeytinyağı
Samosa (Sebzeli Hint Böreği) Tarifi Yapılışı Önce soğanlar küçük küp şeklinde doğranır zeyntinyağda kavrulur Soğanlar kavrulurken patatesler ve havuçlar rendelenir Kavrulan soğanlara eklenir Tüm harç kavrulduktan sonra baharatlar eklenerek karıştırılıp soğumaya bırakılır Diğer yanda yoğurt yumurta zeytinyağı ve biraz tuz çırpılır Yufkalar hepsi üst üste gelecek şekilde açılır ve 4 parmak genişliğinde kesilir Hazırlamış olduğumuz sostan üzerlerine sürülür ve iç harç koyularak muska şeklinde kapatılır Üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir Orjinali fırındır ancak kızartmasıda yapılabilinir Değişik bir tattır tavsiye ederim
*5 adet yufka
*2 adet orta boy patates
*2 adet havuç
*1 adet soğan
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı zerdeçal
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz
Sosu için
*Yoğurt
*Yumurta
*Zeytinyağı
Samosa (Sebzeli Hint Böreği) Tarifi Yapılışı Önce soğanlar küçük küp şeklinde doğranır zeyntinyağda kavrulur Soğanlar kavrulurken patatesler ve havuçlar rendelenir Kavrulan soğanlara eklenir Tüm harç kavrulduktan sonra baharatlar eklenerek karıştırılıp soğumaya bırakılır Diğer yanda yoğurt yumurta zeytinyağı ve biraz tuz çırpılır Yufkalar hepsi üst üste gelecek şekilde açılır ve 4 parmak genişliğinde kesilir Hazırlamış olduğumuz sostan üzerlerine sürülür ve iç harç koyularak muska şeklinde kapatılır Üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir Orjinali fırındır ancak kızartmasıda yapılabilinir Değişik bir tattır tavsiye ederim