Şampanyanın Köpürmesi şampanya şampanya, neden köpürür, nasıl köpürür, sebebi nedir, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz 1549356951 1549356951 sampanyaninkopurmesi5c594f9c8054bsampanyaninkopurmesi5c594f9c8054bsampanyaninkopurmesi5c594f9c8054b Sevgili melekler, Düğünlerde,davetlerde,doğum günlerinde veya en basiti filmlerde daima görürüzŞampanya patlatılır ve kadehlere konulduğunda uzun süre köpürür ve bu köpük kolay basit geçmezPeki bu köpüğü meydana getiren ne?Yanıt çok düşündürücü Şampanyayı karbondioksit yok, pislik köpürtür Adamakıllı pürüzsüz ve temiz bir kadehte karbondioksit molekülleri görünmez bir şekilde buharlaşır, bu yüzden uzun zamandır kabarcıkların oluşmasına niçin olan şeyin bardaktaki ufak kusurlar olduğu varsayılırdı Fakat yeni fotoğraf teknikleri bardaktaki iz ve pürüzlerin bu kabarcıkların aralıksız asılı kalmalarına yetecek boyutta olmadığım gösterdi: Bardakta kabarcıkların oluşmasına neden olan şey, bardağın içindeki mikroskobik toz ve tüy parçacıklarıdır Teknik olarak, kadehteki kirtoztüy çözünmüş karbondioksitin yoğunlaşmasını karşılayan çekirdekler olarak iş görür Şampanyayla ilgili bir kaç garip anektod: Moet ve Chandona tarafından, sıradan bir şampanya şişesinde 250 milyon kabarcık vardır Çehovun son sözleri Uzun süredir şampanya içmedim olmuştur Dönemin Alman tıp geleneğine kadar, hiçbir umut kalmadığında doktor hastaya bir kadeh şampanya ikram ederdi