Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Samsa Oturtma Tarifi [GYT]

Samsa Oturtma Tarifi [GYT]

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler:
½ kg un
2 kg şeker
3 tane yumurta
2 kg ceviz
1 kg badem
2–3 adet karanfil
çok az miktarda tuz
½ lt zeytinyağı
2 yarım yumurta ölçüsünde zeytinyağı

Hazırlanışı :
Bademleri sıcak su da kabukları çıkarılana kadar bekletin Kabuklar temizlendikten sonra, bir tavada, orta ateşte 15–20 dakika süreyle kavrulur ve havanda dövülür Ceviz ise ocakta kabuğundan ayrılana kadar, kavrulduktan sonra havanda dövülürYumurta, tuz ve 2 yarım yumurta kabuğu zeytinyağı çırpılarak, un ve 1 su bardağı su ile özlü bir şekilde yoğrulur Yumuşak bir hamur elde edilir 1 saat dinlenmeye bırakılan bu hamur, yumurta büyüklüğünde parçalara bölünür
7 Tezgahın üzerinde oklava yardımıyla yuvarlak olarak, baklava yufkası inceliğinde açılır Her yufkaya dövülmüş ceviz, badem ve karanfilden 1’er çay bardağı ölçüsünde koyulurYufka daha sonra oklavaya sarılarak, rulo şeklinde sarılır
10 Daha sonra 3–4 cm genişliğinde kesilerek, uzunlamasına tepsiye dizilir ½ lt zeytinyağı kızdırılarak, tepsideki soğuk malzemeye dökülür ve fırına verilir Malzemeler, tepsi salladığında kayabilir ölçüye geldiğinde –hafif pembeleşince fırından alınarak,soğumaya bırakılır Şeker, ½ lt su ile koyulaşana kadar kaynatılır Kaynar halde, tepside soğumuş halde duran malzemenin üzerine dökülür 1 saat sonra, suyunu çektiğinde servis edilir…

Afiyet olsun…
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt