iltasyazilim
FD Üye
Samsa (Özbek Mutfağından) Tarifi İçin Malzemeler Hamur;
*4 su bardağı un (250 ml ölçülü)
*1 tatlı kaşığı tuz
*250300 ml su
Yufka katlarını yağlamak İçin;
*220 ml eritilmiş tereyağı veya 300350 gr oda sıcaklığında tereyağı
İç harcı;
*400450 gr dana ve ya kuzu kıyma (nohut büyüklüğünde de kıyıla bilinir)
*45 adet ince kıyılmış soğan
*Tuz
*Toz karabiber
Üzeri için;
*2 yumurta sarısı
*2 tatlı kaşığı sıvı yağı
*Kara çörekotu
*Künçüt
Samsa (Özbek Mutfağından) Tarifi Yapılışı
1
*Hamur için, un elenir, ılık suda tuz karıştırılır
*Tam hamur olana kadar ve una azaz ilave edilip ne sert, ne de yumuşak olmayan bir hamur yoğrulur (ikisinin arası kıvamlı bir hamur)
*3550 dakika oda sıcaklığında üzeri kapalı olarak dinlendirilir hamur
*2 veya 4 adet beze tutulur (ben 4 adet beze tutmuştum)
*0,5 cm incelikte açılır ve yağı üzerine gezdiririz Sonra rule gibi dikkatlice sararız
*Tahmini 4 parmak ölçülü dilimlere böleriz Üzerinden basıp siniye dizeriz
*4060 dakika buzdolabında bekletiriz Üzerine naylon folyo çekip
*Buzdolabından çıkarıp 1 cm açıyoruz ve iç harçtan 12 çay kaşığı yerleştirip üçgen şeklinde şekil veririz
*Bitiştirdiğimiz hamur uçlarını alt tarafa çeviririz
*Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı karışımı süreriz ve kara çörekotu, künçüt serpip önceden ısıtılmış 180200 derecelik fırında 2530 dakika pişiririz
*İç harcın hazırlanması, et kıyma, soğan da ince doğranılır ve tuz, toz karabiber de ilave edilip karıştırılır
*4 su bardağı un (250 ml ölçülü)
*1 tatlı kaşığı tuz
*250300 ml su
Yufka katlarını yağlamak İçin;
*220 ml eritilmiş tereyağı veya 300350 gr oda sıcaklığında tereyağı
İç harcı;
*400450 gr dana ve ya kuzu kıyma (nohut büyüklüğünde de kıyıla bilinir)
*45 adet ince kıyılmış soğan
*Tuz
*Toz karabiber
Üzeri için;
*2 yumurta sarısı
*2 tatlı kaşığı sıvı yağı
*Kara çörekotu
*Künçüt
Samsa (Özbek Mutfağından) Tarifi Yapılışı
1
*Hamur için, un elenir, ılık suda tuz karıştırılır
*Tam hamur olana kadar ve una azaz ilave edilip ne sert, ne de yumuşak olmayan bir hamur yoğrulur (ikisinin arası kıvamlı bir hamur)
*3550 dakika oda sıcaklığında üzeri kapalı olarak dinlendirilir hamur
*2 veya 4 adet beze tutulur (ben 4 adet beze tutmuştum)
*0,5 cm incelikte açılır ve yağı üzerine gezdiririz Sonra rule gibi dikkatlice sararız
*Tahmini 4 parmak ölçülü dilimlere böleriz Üzerinden basıp siniye dizeriz
*4060 dakika buzdolabında bekletiriz Üzerine naylon folyo çekip
*Buzdolabından çıkarıp 1 cm açıyoruz ve iç harçtan 12 çay kaşığı yerleştirip üçgen şeklinde şekil veririz
*Bitiştirdiğimiz hamur uçlarını alt tarafa çeviririz
*Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı karışımı süreriz ve kara çörekotu, künçüt serpip önceden ısıtılmış 180200 derecelik fırında 2530 dakika pişiririz
*İç harcın hazırlanması, et kıyma, soğan da ince doğranılır ve tuz, toz karabiber de ilave edilip karıştırılır