Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Samsa (Özbek Mutfağından)

Samsa (Özbek Mutfağından)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Samsa (Özbek Mutfağından) Tarifi İçin Malzemeler Hamur;


*4 su bardağı un (250 ml ölçülü)
*1 tatlı kaşığı tuz
*250300 ml su

Yufka katlarını yağlamak İçin;


*220 ml eritilmiş tereyağı veya 300350 gr oda sıcaklığında tereyağı

İç harcı;


*400450 gr dana ve ya kuzu kıyma (nohut büyüklüğünde de kıyıla bilinir)
*45 adet ince kıyılmış soğan
*Tuz
*Toz karabiber

Üzeri için;


*2 yumurta sarısı
*2 tatlı kaşığı sıvı yağı
*Kara çörekotu
*Künçüt

Samsa (Özbek Mutfağından) Tarifi Yapılışı
1
*Hamur için, un elenir, ılık suda tuz karıştırılır
*Tam hamur olana kadar ve una azaz ilave edilip ne sert, ne de yumuşak olmayan bir hamur yoğrulur (ikisinin arası kıvamlı bir hamur)
*3550 dakika oda sıcaklığında üzeri kapalı olarak dinlendirilir hamur
*2 veya 4 adet beze tutulur (ben 4 adet beze tutmuştum)
*0,5 cm incelikte açılır ve yağı üzerine gezdiririz Sonra rule gibi dikkatlice sararız
*Tahmini 4 parmak ölçülü dilimlere böleriz Üzerinden basıp siniye dizeriz
*4060 dakika buzdolabında bekletiriz Üzerine naylon folyo çekip
*Buzdolabından çıkarıp 1 cm açıyoruz ve iç harçtan 12 çay kaşığı yerleştirip üçgen şeklinde şekil veririz
*Bitiştirdiğimiz hamur uçlarını alt tarafa çeviririz
*Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı karışımı süreriz ve kara çörekotu, künçüt serpip önceden ısıtılmış 180200 derecelik fırında 2530 dakika pişiririz
*İç harcın hazırlanması, et kıyma, soğan da ince doğranılır ve tuz, toz karabiber de ilave edilip karıştırılır
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt