Samsa Tatlısı (milföyden) samsa tatlısı samsa tatlisi milföylü şerbetli tatlılar tatlısı tarifi şerbetli milföy 1548696482 1548696482 samsatatlisimilfoyden5c4f3ba76dc51samsatatlisimilfoyden5c4f3ba76dc51 samsatatlisimilfoyden5c4f3ba76dc51 Malzemeler 10 Adet milföy hamuru 1 su bardağı orta incelikte kıyılmış ceviz , fındık karisimi 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı şeker cok eksik tarcin serbet icin: 3,5 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su yarım limon suyu id Yapılışı Milföylerimizin çözülmesini bekliyoruzİyice çözüldükten sonradan her bir parçayı merdane yardımıyla açıyoruzEni ve boyu takriben bir karış olacak şekildeCeviz ve findik karisimina yumurta akını ve 2 yemek kaşığı şekeri ilave dip karıştırınAçtıktan sonra bir kenarına hazırladığımız ceviz içini koyup rulo yapıyoruzRuloları iki parmak genişliğinde dilimliyoruzBir rulodan altı adet dilimlemeye çalışınFırın tepsisine dizelimÜzerlerine yumurta sarısını sürüp evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırına verelimtatlımız pişerken bir tencereye şeker ve suyu alıp şerbetimizi hazırlayalımYaklaşık 15 dakika kaynatalımLimon suyunu sıkıp ocaktan alalımFırından çıkardığımız tatlılarımızın üstüne sıcak şerbeti gezdirelimKesinlikle hamurlaşmıyorTatlı ve şerbet ikiside sıcak olmalı