iltasyazilim
FD Üye
Samsa Tatlısı nasıl yapılır
Samsa Tatlısı yapılışı
Samsa Tatlısı Malzemeler
Sekiz tane milyöf hamuru
İki su bardağı toz fındık
İki çorba kaşığı toz şeker
Bir adet yumurta
Şerbeti için gerekli olan malzemeler
Üç su bardağı toz şeker
Üç su bardağı su
Bir dilim limon
Samsa Tatlısı Hazırlanışı
Tatlımızı yapmaya başlamadan önce, şerbeti hazırlıyoruz
Bir tencereye suyu şekeri limonsu koyup, kaynatıyoruz ve arkasından ılımaya bırakıyoruz
Milföy hamurlarının dört tanesini alt yana koyup kenarlarını defalarca getirecek şekilde bastırıp birleştiriyoruz
Diğer dört taneydi ikinci sıra olacak şekilde emrindeki yana getirip diğer sırayla birleşme noktalarına parmak uçlarıyla bastırıp kaynaştırıyoruz
Böylece dikdörtgen tek parca bir hamur elde etmiş oluyoruz
Bu hamurun ve tezgâhın üzerine yeteri değin unu serpiyoruz ve hamuru olabildiğince inceltiyoruz
Bir tabağa mutfak robotundan geçirmiş olduğumuz toz fındığı, toz şekeri ve yumurta akını koyup karıştırıyoruz
Bu karışıma krem şanti torbasını içine koyup hamurun bir ucuna parmak kalınlığında sıkıyoruz
Hamurun gönder kısmından başlıyoruz yarısına değin rulo yapıyoruz
Bıçakla kesiyoruz ve kalan hamuru da aynı şekilde sarıyoruz iste
Bitiş yerini altı getiriyoruz, Arkasında her rulonun ucu üzerine sıvı yağ ile karıştırdığımız yumurta sarısını sürüyorlar
Yağladığımız fırın bir tepsisine arasında aylaklık bırakacak şekilde diziyoruz
Hiç önceden ısıtmış olduğumuz 175 derecedeki fırına tepsimizi sürüyoruz ve üzeri kızarana değin pişiriyoruz
Çıkarttığınız zaman üstüne birincil ilk kez hazırladınız şerbeti döküyoruz
Sağlık olsun *
Samsa Tatlısı yapılışı
Samsa Tatlısı Malzemeler
Sekiz tane milyöf hamuru
İki su bardağı toz fındık
İki çorba kaşığı toz şeker
Bir adet yumurta
Şerbeti için gerekli olan malzemeler
Üç su bardağı toz şeker
Üç su bardağı su
Bir dilim limon
Samsa Tatlısı Hazırlanışı
Tatlımızı yapmaya başlamadan önce, şerbeti hazırlıyoruz
Bir tencereye suyu şekeri limonsu koyup, kaynatıyoruz ve arkasından ılımaya bırakıyoruz
Milföy hamurlarının dört tanesini alt yana koyup kenarlarını defalarca getirecek şekilde bastırıp birleştiriyoruz
Diğer dört taneydi ikinci sıra olacak şekilde emrindeki yana getirip diğer sırayla birleşme noktalarına parmak uçlarıyla bastırıp kaynaştırıyoruz
Böylece dikdörtgen tek parca bir hamur elde etmiş oluyoruz
Bu hamurun ve tezgâhın üzerine yeteri değin unu serpiyoruz ve hamuru olabildiğince inceltiyoruz
Bir tabağa mutfak robotundan geçirmiş olduğumuz toz fındığı, toz şekeri ve yumurta akını koyup karıştırıyoruz
Bu karışıma krem şanti torbasını içine koyup hamurun bir ucuna parmak kalınlığında sıkıyoruz
Hamurun gönder kısmından başlıyoruz yarısına değin rulo yapıyoruz
Bıçakla kesiyoruz ve kalan hamuru da aynı şekilde sarıyoruz iste
Bitiş yerini altı getiriyoruz, Arkasında her rulonun ucu üzerine sıvı yağ ile karıştırdığımız yumurta sarısını sürüyorlar
Yağladığımız fırın bir tepsisine arasında aylaklık bırakacak şekilde diziyoruz
Hiç önceden ısıtmış olduğumuz 175 derecedeki fırına tepsimizi sürüyoruz ve üzeri kızarana değin pişiriyoruz
Çıkarttığınız zaman üstüne birincil ilk kez hazırladınız şerbeti döküyoruz
Sağlık olsun *