Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Samsa

Samsa

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Samsa Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;


*6 su bardağı un
*2 yemek kaşığı tuz
*Su ( Ne çok yumuşak ne de çok sert bir hamur olacak)

İçi için;


*Yarım kilo bal kabağı
*4 orta boy soğan
*Karabiber
*Tuz
*Sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı şeker

Yufkanın arası için;


*300 gr eritilmiş tereyağı

Samsa Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini karıştırıp ne yumuşak ne sert bir hamur elde ediyoruz, 20 dk dinlendiriyoruz
Bu arada iç harcını hazırlıyoruz, kabak rendelenir ve soğan küçük küçük doğranır İçine karabiber, tuz, şeker ve sıvı yağ eklenir, güzelce karıştırılır
Hamur 4 bezeye ayrılır ve 5 dk daha dinlendirilir
Daha sonra bezeleri açmaya başlıyoruz, yufkamızı açtıktan sonra eritilmiş tereyağını üzerine sürüyoruz, elimizle tüm yağı dağıtıyoruz Bu işlemden sonra yufkamızı rulo şeklinde sarıyoruz(diğer bezeler içinde aynı işlemi yapıyoruz) tepsiye diziyoruz ve üzerine streç ile kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz
Yarım saat sonra çıkarıp ruloları 4 parmak boyutların da kesip, kestiğimiz parçaların üzerine avcumuz ile bastırıyoruz Ters çevirip kenarlarından açıyoruz biraz incelsin diye Daha sonra iç harcını koyup üçgen şeklinde katılıyoruz Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve çörek otu döküyoruz Yağlanmış tepsiye diziyoruz ve 170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz

Afiyet olsun
 
858,494Konular
981,567Mesajlar
29,682Kullanıcılar
YgtAkblt52Son üye
Üst Alt