iltasyazilim
FD Üye
Samsa Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*6 su bardağı un
*2 yemek kaşığı tuz
*Su ( Ne çok yumuşak ne de çok sert bir hamur olacak)
İçi için;
*Yarım kilo bal kabağı
*4 orta boy soğan
*Karabiber
*Tuz
*Sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı şeker
Yufkanın arası için;
*300 gr eritilmiş tereyağı
Samsa Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini karıştırıp ne yumuşak ne sert bir hamur elde ediyoruz, 20 dk dinlendiriyoruz
Bu arada iç harcını hazırlıyoruz, kabak rendelenir ve soğan küçük küçük doğranır İçine karabiber, tuz, şeker ve sıvı yağ eklenir, güzelce karıştırılır
Hamur 4 bezeye ayrılır ve 5 dk daha dinlendirilir
Daha sonra bezeleri açmaya başlıyoruz, yufkamızı açtıktan sonra eritilmiş tereyağını üzerine sürüyoruz, elimizle tüm yağı dağıtıyoruz Bu işlemden sonra yufkamızı rulo şeklinde sarıyoruz(diğer bezeler içinde aynı işlemi yapıyoruz) tepsiye diziyoruz ve üzerine streç ile kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz
Yarım saat sonra çıkarıp ruloları 4 parmak boyutların da kesip, kestiğimiz parçaların üzerine avcumuz ile bastırıyoruz Ters çevirip kenarlarından açıyoruz biraz incelsin diye Daha sonra iç harcını koyup üçgen şeklinde katılıyoruz Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve çörek otu döküyoruz Yağlanmış tepsiye diziyoruz ve 170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun
*6 su bardağı un
*2 yemek kaşığı tuz
*Su ( Ne çok yumuşak ne de çok sert bir hamur olacak)
İçi için;
*Yarım kilo bal kabağı
*4 orta boy soğan
*Karabiber
*Tuz
*Sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı şeker
Yufkanın arası için;
*300 gr eritilmiş tereyağı
Samsa Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini karıştırıp ne yumuşak ne sert bir hamur elde ediyoruz, 20 dk dinlendiriyoruz
Bu arada iç harcını hazırlıyoruz, kabak rendelenir ve soğan küçük küçük doğranır İçine karabiber, tuz, şeker ve sıvı yağ eklenir, güzelce karıştırılır
Hamur 4 bezeye ayrılır ve 5 dk daha dinlendirilir
Daha sonra bezeleri açmaya başlıyoruz, yufkamızı açtıktan sonra eritilmiş tereyağını üzerine sürüyoruz, elimizle tüm yağı dağıtıyoruz Bu işlemden sonra yufkamızı rulo şeklinde sarıyoruz(diğer bezeler içinde aynı işlemi yapıyoruz) tepsiye diziyoruz ve üzerine streç ile kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz
Yarım saat sonra çıkarıp ruloları 4 parmak boyutların da kesip, kestiğimiz parçaların üzerine avcumuz ile bastırıyoruz Ters çevirip kenarlarından açıyoruz biraz incelsin diye Daha sonra iç harcını koyup üçgen şeklinde katılıyoruz Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve çörek otu döküyoruz Yağlanmış tepsiye diziyoruz ve 170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun