iltasyazilim
FD Üye
KEŞKEK
Malzemesi:
2 su bardağı buğday
2 soğan
yarım kg kuzu gerdan yada dana eti
sıvıyağ
tuz, karabiber
Sosu için:
1 çorba k tereyağı
1 çorba k salça
tuz, karabiber
kekik
HAZIRLANIŞI:
Buğdayı önceden haşlayın
Tencereye yemeklik kesilmiş soğanı alın ve kavurun Üzerine haşlanmış olan buğdayı ekelyin Yarım kgkuzu etini haşlayın ve didikleyin Kuzu etini tencereye ilave edin Kaşık veya bir tahta kaşıkla devamlı dövün İyice özleşmesi için Üzerine kıvamı bağlamak için tencereye et suyunu ilave edinDevamlı özleşene kadar keşkeki pişirin
Sosu için tavaya 1 çorb akaşığı tereyağını alın Üzerine salça,tuz ,karabiber ve kekik ilave ederek bir sos elde edin Servis tabağına keşkeği alıon üzerine sosu dökerek servis edin
Alıntı
Malzemesi:
2 su bardağı buğday
2 soğan
yarım kg kuzu gerdan yada dana eti
sıvıyağ
tuz, karabiber
Sosu için:
1 çorba k tereyağı
1 çorba k salça
tuz, karabiber
kekik
HAZIRLANIŞI:
Buğdayı önceden haşlayın
Tencereye yemeklik kesilmiş soğanı alın ve kavurun Üzerine haşlanmış olan buğdayı ekelyin Yarım kgkuzu etini haşlayın ve didikleyin Kuzu etini tencereye ilave edin Kaşık veya bir tahta kaşıkla devamlı dövün İyice özleşmesi için Üzerine kıvamı bağlamak için tencereye et suyunu ilave edinDevamlı özleşene kadar keşkeki pişirin
Sosu için tavaya 1 çorb akaşığı tereyağını alın Üzerine salça,tuz ,karabiber ve kekik ilave ederek bir sos elde edin Servis tabağına keşkeği alıon üzerine sosu dökerek servis edin
Alıntı