Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Samsun Yöresine Özgü Keşkek Yemeği

Samsun Yöresine Özgü Keşkek Yemeği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
KEŞKEK


Malzemesi:
2 su bardağı buğday
2 soğan
yarım kg kuzu gerdan yada dana eti
sıvıyağ
tuz, karabiber

Sosu için:

1 çorba k tereyağı
1 çorba k salça
tuz, karabiber
kekik


HAZIRLANIŞI:

Buğdayı önceden haşlayın
Tencereye yemeklik kesilmiş soğanı alın ve kavurun Üzerine haşlanmış olan buğdayı ekelyin Yarım kgkuzu etini haşlayın ve didikleyin Kuzu etini tencereye ilave edin Kaşık veya bir tahta kaşıkla devamlı dövün İyice özleşmesi için Üzerine kıvamı bağlamak için tencereye et suyunu ilave edinDevamlı özleşene kadar keşkeki pişirin
Sosu için tavaya 1 çorb akaşığı tereyağını alın Üzerine salça,tuz ,karabiber ve kekik ilave ederek bir sos elde edin Servis tabağına keşkeği alıon üzerine sosu dökerek servis edin



Alıntı
 
858,496Konular
982,180Mesajlar
30,117Kullanıcılar
alisahn46Son üye
Üst Alt