iltasyazilim
FD Üye
Samsun yöresine ait yemekler,
Samsun yemekleri,
Samsun yöresel yemekleri,
Samsunda ne yenir
Samsun'un gıda şeklinde mısır, lahana ve kuru fasulye önem kazanmaktadır Etli, pirinçli ve hamurlu yiyecekler yaygındır Kaz, tavuk, ördek gibi kümes hayvanları geleneksel beslenmede önemli bir yer miktar Lorgon, Kırçan, Kaldırayak, Madımak, Nünük gibi bitkilerden kavurma veya çorba yapılır
Yöreye ait yemekler aralarında; Tir (Kaz Yufkası), Yer Pancarı (Yazı Pancarı), Darı Çorbası, Yoğurtlu Çorba, Mercimekli Bulgur Pilavı, Keşkek, Karalahana Çorbası, Hamsili Ekmek, Hamsili Pilav (İli Pilav) ve Kocakarı Gerdanı (Burma) sayılabilir *
Samsun yemekleri,
Samsun yöresel yemekleri,
Samsunda ne yenir
Samsun'un gıda şeklinde mısır, lahana ve kuru fasulye önem kazanmaktadır Etli, pirinçli ve hamurlu yiyecekler yaygındır Kaz, tavuk, ördek gibi kümes hayvanları geleneksel beslenmede önemli bir yer miktar Lorgon, Kırçan, Kaldırayak, Madımak, Nünük gibi bitkilerden kavurma veya çorba yapılır
Yöreye ait yemekler aralarında; Tir (Kaz Yufkası), Yer Pancarı (Yazı Pancarı), Darı Çorbası, Yoğurtlu Çorba, Mercimekli Bulgur Pilavı, Keşkek, Karalahana Çorbası, Hamsili Ekmek, Hamsili Pilav (İli Pilav) ve Kocakarı Gerdanı (Burma) sayılabilir *