Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Samsung: “Dökümhane Tarafında İşler Yolunda”

Samsung: “Dökümhane Tarafında İşler Yolunda”
0
34

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
Samsung-Yari-iletken-Cip-Wafer-Yonga.jpg

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, birinci çeyrek konferans görüşmesi sırasında şirketin yanlışsız yolda olduğuna dair garanti verdi. Samsung tarafında hem üretim sıkıntıları hem de süreç gecikmeleriyle ilgili kimi söylentiler dolaşıyordu. Fakat 5nm nodunda verimliliğin pek yeterli olduğu ve Samsung’un beklediği düzeylere geldiği söyleniyor.

Öte yandan Samsung, 4nm fabrikasyon teknolojisinin birtakım gecikmeler yaşadığını kabul etti. Tekrar de bu teknoloji şu anda beklenen randıman oranı eğrisine girdi ve işler yolunda gidiyor. Şirket ayrıyeten yaklaşmakta olan 3nm teknolojisi için yeni bir Ar-Ge sınırı üzerinde çalışıyor, fakat bu mevzuda detay verilmedi.

DRAM eserlerine gelince, 12nm 1b süreç teknolojisinin kimi pürüzlerle karşı karşıya kaldığı ve şirketin 1c sürecine geçeceğine dair söylentiler vardı. Samsung bu söylentileri yalanlarken 1c teknolojisinin istikrarlı bir halde ilerlediğini, sürecin takvime uygun formda ilerlediğini açıkladı.

Yarı iletken üreticisi, dökümhane işindeki meselelerle ilgili medya raporlarının abartılı olduğunu lisana getiriyor. Üstelik şirketin sipariş listesi büsbütün dolu ve birtakım müşteriler TSMC ile ek kesimler üretmek zorunda kalıyor.

Similar threads

Geçtiğimiz hafta TSMC’nin 2023 yılında çip fiyatlarını artıracağına dair haberler yayılmaya başlamıştı. Tayvanlı şirket, 2021’in sonunda fiyatlarını zati yaklaşık %20 oranında artırmıştı. Görünüşe nazaran artık Samsung Foundry misal bir fiyat artışı yaparak rakibini takip edecek. Fabrikasyon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Teknoloji devi Samsung, Perşembe günü yaptığı açıklamada dökümhane bölümünün sürekli artan çip talebini karşılamak amacıyla 2026 yılına kadar üretim kapasitesini üç katına çıkaracağını söyledi. Samsung Foundry, bunu yapmak için en az bir yeni fabrika inşa edecek ve ayrıca mevcut fabrikaların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, dünya çapında en büyük ikinci çip üreticisi olma konumuna sahip. Şirketin şu anda mevcut en iyi üretim süreci 5nm LPE olarak söylenebilir. Samsung bu yıl bunu daha iyi hale getirerek 3nm teknolojisi kullanılan çipleri üretmeye başlamayı hedeflemişti. Ancak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Günümüzde 5nm işlemci üretimi ileri bir teknoloji olarak kabul görüyor. Bu durumda şirketler kollarını sıvayarak 3nm‘ye geçiş süreci üzerine yoğunlaştı. Bundan birkaç yıl önce Samsung, 3GAE ve 3GAP düğümlerinin tanıtımını yaptı. Güç tüketiminde önemli bir düşüş ve genel performansta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Samsung Foundry iş ünitesi lideri Dr. Siyoung Choi, Samsung Foundry’nin 2025’in ikinci yarısında 2nm üretim sürecini kullanarak seri çip üretme yolunda olduğunu açıkladı. Yarı iletken üretim süreciyle ilgili yeni bilgilerin paylaşıldığı duyuru, Samsung Foundry Forum 2021‘de yapıldı. Samsung...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,465Konular
981,147Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt