Samsung, bugüne kadar akıllı saatleriyle birbirinden başarılı modellere imza attı. Şirketin Galaxy Watch ve Watch Active serileri tüketiciler tarafından olumlu geri dönüşler alırken, Samsung kuşkusuz bu alandaki modellerini çeşitlendirmeyi sürdürmek niyetinde. Ortaya çıkan yeni bir sızıntı da Güney Koreli şirketin buna ait olarak yeni modeller üzerinde çalıştığını gösteriyor.
Sızıntıya nazaran Samsung, şu an 2 farklı akıllı saat üzerinde çalışıyor. Hatta saatlerin kod isimleri bile aşikâr. Wise ve Fresh formunda isimlendirilen modeller, muhtemelen klasik ve sportif olarak Watch ve Watch Active serilerine geliştiriliyor.
Bu yeni haberin sızması, geçtiğimiz hafta Samsung hakkında ortaya atılan haberi de dayanaklar nitelikte. Çünkü geçtiğimiz hafta Samsung'un, SM-R86x ve SM-R87x model numaralarına sahip 2 yeni akıllı saat tasarladığı bilgisi teknoloji gündemine düşmüştü. Böylelikle diyebiliriz ki, Samsung'dan yakında yeni 2 saat duyurusu görebiliriz.
Gelen bir öbür haber ise, Samsung'un akıllı saatlerinde kullandığı işletim sistemine yönelik. Samsung, bugüne kadar akıllı saatlerinde Tizen işletim sistemini temel almıştı. Şirket, 6 yıldır Android tabanlı bir saat üretmedi, lakin görünüşe nazaran vakit gelip çattı. Bilgiye nazaran Samsung, WearOS'e geçmeye hazırlanıyor. Şayet bu gerçek ise, Samsung'un üzerinde çalıştığı Wise ve Fresh akıllı saatlerini WearOS işletim sistemi ile görebilir ve böylelikle bir zamanın sonunun geldiğine şahit olabiliriz. Muhtemelen bunun yanıtını da bu yılın 2'inci yarısından evvel alamayacağız.