Sanal Dostluk Deyince dost sandıklarımıza sözler Virtuel arkadaşlıkveya daha meşhur ismiyle sanal dostluk İçimde defalarca sorular şüpheler oluşmuştur,sanalda bir dostum olunca:acaba baymı bayanmı Ayse’mi Ali’mi ? Bana Beyaz sarayın karşında oturuyorum diyor ama Anadolunun ucra bir köyünden mi yazıyor dersiniz ? kim bu Allah aşkına ? Sözleri ne derece samimi ne derece dogru Hakikaten içtenmi konuşuyor benimle ? Gerçek dostummu benim ? Dertleşirken ya tuh vahdiye yazarken acaba monitorun karşı gülüyormu dersiniz ? Ya anlattıkları Yaşamışmı dersiniz tüm bu yazdıklarını Acaba dogrumu bunlar ? Gönderdigi Ekartlar ne kadar arkadaş canlısı sizce ? Ya kim bu Allah aşkına ? bir cihaz ilemi konuşuyorumProgramlanmış yazdıklarıma yerinde cevablar veren bir makine mi bu ? Bir bilgisayar programımı acaba içimdeki dost hasretini ne kadar dindiriyor ? Beni ne değin anlıyor acaba ? VeO da bu soruları kendine soruyormu acaba ? kendisine yazdıgım mailler, gönderdigim Ekartlar onu ne derece mutlu ediyor dersiniz ? Ya bu nasıl bir arkadaşlık görmeyince özlüyormuyum ? id kaybedince üzülüyormuyum ? Arıyormuyum onu Hasret çekiyormuyum ona ? Sanal dostluk binlerce soruyu beraberinde getiriyor Fakat şu bir hakiki karşımdaki cevab veren bir makina degil,karışma yerleşik tıpatıp benim gibi bir şeyler yazmakla meşgul bir insan Baymı bayanmı ? Bunun ne önemi vareger bir arkadaş arıyorsanız cinsiyetin ne önemi var Jurnal yaşantıda nasıl insanın bay ve bayandan dostları oluyorsa virtuelde de oluyor işte Tekrar benzer şekilde nasıl ara sıra en arkadaşça dostumuzdan kazık yiyebiliyorsak sanalda da oluyor Ya, sanal diye bir şey varmı ? Ya gerçek diye diye bir şey ? Kendimce şu teknik çagında reelcilt bahsetmek birazcık sıradan bundan böyle Ne diyelim Aramıza hoşgeldin sanal ALINTI