Hükümetin aldığı idari müsaade kararlarının piyasaların büsbütün durmasına yol açtığını belirten Özdebir, "Ülke olarak güç bir ekonomik süreçten geçiyoruz. Şu an daha fazla tatile değil, daha fazla üretim yapmaya gereksinimimiz var" dedi.
Turizmcilerin tatil taleplerini kıymetlendiren Özdebir, yaklaşan Kurban Bayramı'nın turizmin ağır olduğu bir periyoda denk geldiğini belirtti.
Özdebir, "Bu yıl turizm esasen çok başarılı bir dönem geçiriyor. Kurban Bayramı da turizmin en ağır olduğu ağustos ayına denk geliyor. Münasebetiyle 5 günlük kurban bayramı tatilini daha fazla uzatmanın yanlışsız olmadığını düşünüyorum. Uzun vadeli tatiller üretimi büyük bir kesintiye uğratıyor" sözünü kullandı.
"Ulu lider Mustafa Kemal Atatürk’ün de tabir ettiği üzere, ‘Üretmeden tüketen milletler, evvel haysiyetlerini, sonra da hürriyetlerini kaybedeceklerdir’" diyen Özdebir, şöyle devam etti:
"Ülke olarak kıymetli amaçlarımızı var. Bu amaçlarımıza daha çok tatil yaparak değil, daha çok çalışarak, daha çok üreterek ulaşabiliriz. Türkiye iktisadı üretim odaklı bir yaklaşımla, yüksek katma paha yaratan ve ithalata bağımlı olmayan bir üretim modeli ortaya koyması ile sağlıklı bir büyüme modeline kavuşacaktır. Bunu için de daha çok üretmek mecburiyetindeyiz. Üretmeyen bir ülke de sağlıklı bir büyümeye ulaşamaz."