Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sanayide çalışan kişi başına üretim arttı

Sanayide çalışan kişi başına üretim arttı

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, nisan-haziran periyoduna ait verimlilik istatistiklerini açıkladı. Buna nazaran, takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi, söz konusu zaman diliminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.7 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 0.3 düştü.
Bu yılın ikinci çeyreğinde toplam sanayi çalışılan saat başına üretim endeksi yıllık bazda yüzde 1.7 yükselirken, çeyreklik bazda yüzde 0.2 düşüş kaydetti.

En yüksek artış sermaye malı üretiminde

Takvim etkilerinden arındırılmış ana sanayi grupları verileri incelendiğinde, çalışan kişi başına üretim endeksinde yıllık bazda en fazla artışı yüzde 8,9 ile sermaye malı üretiminde gerçekleşti. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış çalışan kişi başına üretim endeksinde önceki çeyreğe göre en fazla artış yüzde 2.3 ile sermaye malı üretiminde oldu.

Similar threads

Sanayi üretimi, baz etkisinin de desteğiyle artış eğilimini aralık ayında da sürdürdü. Aralık ayında yıllık bazda yüzde 6.7 artması beklenen sanayi üretimi yüzde 8.6 artış gösterdi. Arındırılmamış verilere göre sanayi üretimi artışı yüzde 9.6 olarak hesaplandı. Sanayi üretimi aylık bazda ise...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
 Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,3 geriledi. Türkiye İstatistik Kurumu, 2019'un son çeyreğine ilişkin iş gücü girdi endekslerini yayımladı. Buna...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
anayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,9 azalış kaydetti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine ilişkin iş gücü girdi endekslerini yayımladı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Cuma günü açıklanacak Haziran sanayi üretimi için AA ve Reuters anketleri açıklandı.  Her iki ankette de sanayi üretiminde daralmanın yavaşlayarak sürmesi bekleniyor. Temmuz ISO-Markit PMI ve MÜSİAD SAMEKS bileşik Satın Alma Yöneticileri Anketi’nde aydan aya gerileme rapor edilmesi, sanayi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,1 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın ikinci çeyreğine ilişkin iş gücü girdi endekslerini yayımladı.  Sanayi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,515Konular
981,004Mesajlar
30,816Kullanıcılar
Reis6141Son üye
Üst Alt