iltasyazilim
FD Üye
Sandal Sefası Tarifi İçin Malzemeler
*4 *adet orta boy kabak
*500 gr tavuk göğüs
*23 adet çarliston biber
*1 adet orta boy soğan
*12 adet domates
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı su
*1 çorba kaşığı domates salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Üzeri için;
*Yaklaşık 1 buçuk su bardağı kaşar rendesi
Sandal Sefası Tarifi Yapılışı Öncelikle kabakları boyuna ortadan ikiye kesiyoruz İçlerini oyup yaklaşık olarak 10 dakika tencerede kaynatıyoruz Biraz yumuşadıktan sonra geniş bir tepsiye alıp soğumasını bekliyoruz Bir taraftan da tavaya ya da tencereye yağ, soğan ve biberleri koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz sonrasında kuşbaşı doğradığımız tavuk etini ekliyoruz tavuklar suyunu salıp biraz çektikten sonra kabuklarını soyduğumuz domatesleri ilave ediyoruz Baharatlarını ve tuzunu da ekleyip pişiriyoruz Biraz soğuduktan sonra kabaklarımızın içini tavuk soteyle eşit miktarda dolduruyoruz Salçalı sıcak suyumuzu da tepsiye ya da borcama döküyoruz 200 derece önceden ısınmış fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz Çıkarıp kaşar rendelerini üzerine ekleyip 10 dakika daha pişirip servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
*4 *adet orta boy kabak
*500 gr tavuk göğüs
*23 adet çarliston biber
*1 adet orta boy soğan
*12 adet domates
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı su
*1 çorba kaşığı domates salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Üzeri için;
*Yaklaşık 1 buçuk su bardağı kaşar rendesi
Sandal Sefası Tarifi Yapılışı Öncelikle kabakları boyuna ortadan ikiye kesiyoruz İçlerini oyup yaklaşık olarak 10 dakika tencerede kaynatıyoruz Biraz yumuşadıktan sonra geniş bir tepsiye alıp soğumasını bekliyoruz Bir taraftan da tavaya ya da tencereye yağ, soğan ve biberleri koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz sonrasında kuşbaşı doğradığımız tavuk etini ekliyoruz tavuklar suyunu salıp biraz çektikten sonra kabuklarını soyduğumuz domatesleri ilave ediyoruz Baharatlarını ve tuzunu da ekleyip pişiriyoruz Biraz soğuduktan sonra kabaklarımızın içini tavuk soteyle eşit miktarda dolduruyoruz Salçalı sıcak suyumuzu da tepsiye ya da borcama döküyoruz 200 derece önceden ısınmış fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz Çıkarıp kaşar rendelerini üzerine ekleyip 10 dakika daha pişirip servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun