iltasyazilim
FD Üye
Sandal Sefası Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet tombul kabak ( ben uzun tombul kullandım )
*250 gram kuşbaşı et
*1 kırmızı biber
*1 yeşil biber
*1 orta boy kuru soğan
*2 diş sarımsak
*Zeytinyağı
*Karabiber
*Pulbiber
*Tuz
*1 su bardağı su – 1 yemek kaşığı salça ( suyu için )
Sandal Sefası Tarifi Yapılışı Kabaklar yıkanıp boylamasına ikiye kesilip bir çay kaşığı yardımıyla oyulur Sandal şekli verilir Borcama dizilir meyve bıçağının ucuyla kabaklar delinir ( kolay pişmesi için ) Bir tavada sırayla önce etler sonra biberler ve kuru soğan kavrulur Evde biber yoktu bu sefer koymadım ama evde varsa siz koyun Oyduğumuz kabakların içi eklenip kavurmaya devam edilir Suyunu salıp çekince iyice kavrulunca salça ve domates eklenir sarımsaklar ince doğranıp domatesle birlikte koyuyoruz çünkü sarımsağı yağda yakarsanız lezzetini kaybeder O yüzden domates ile birlikte pişmesi gerekir En son baharatları ve tuzu ekleyip biraz daha pişirip kabakların içine doldurulur Aynı tavada salça ve su karıştırılıp biraz fokurdaktıktan sonra borcamın dibine dökülür 200 derece alt üst ayarlayıp önce üzerine yağlı kağıt koyup 35 dk pişirilir sonra kağıt alınıp üstü kızartılır bu da yaklaşık 30 40 dk kadar sürebilir fırınınıza göre sureyi siz belirleyin, en son üstünü rendelenmiş kaşar ile süsleyip kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin, yanında pilav ve cacık ile servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*5 adet tombul kabak ( ben uzun tombul kullandım )
*250 gram kuşbaşı et
*1 kırmızı biber
*1 yeşil biber
*1 orta boy kuru soğan
*2 diş sarımsak
*Zeytinyağı
*Karabiber
*Pulbiber
*Tuz
*1 su bardağı su – 1 yemek kaşığı salça ( suyu için )
Sandal Sefası Tarifi Yapılışı Kabaklar yıkanıp boylamasına ikiye kesilip bir çay kaşığı yardımıyla oyulur Sandal şekli verilir Borcama dizilir meyve bıçağının ucuyla kabaklar delinir ( kolay pişmesi için ) Bir tavada sırayla önce etler sonra biberler ve kuru soğan kavrulur Evde biber yoktu bu sefer koymadım ama evde varsa siz koyun Oyduğumuz kabakların içi eklenip kavurmaya devam edilir Suyunu salıp çekince iyice kavrulunca salça ve domates eklenir sarımsaklar ince doğranıp domatesle birlikte koyuyoruz çünkü sarımsağı yağda yakarsanız lezzetini kaybeder O yüzden domates ile birlikte pişmesi gerekir En son baharatları ve tuzu ekleyip biraz daha pişirip kabakların içine doldurulur Aynı tavada salça ve su karıştırılıp biraz fokurdaktıktan sonra borcamın dibine dökülür 200 derece alt üst ayarlayıp önce üzerine yağlı kağıt koyup 35 dk pişirilir sonra kağıt alınıp üstü kızartılır bu da yaklaşık 30 40 dk kadar sürebilir fırınınıza göre sureyi siz belirleyin, en son üstünü rendelenmiş kaşar ile süsleyip kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin, yanında pilav ve cacık ile servis edebilirsiniz Afiyet olsun