iltasyazilim
FD Üye
Sandal Sefası Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet kabak
İç malzemesi için ;
*3 4 dilim sucuk
*2 adet domates
*3 tane sivri biber
*1 adet soğan
*minik kase beyaz peynir
*1 yemek kaşığı Salça
*Tuz
Üzeri için;
*Kaşar peyniri
Sandal Sefası Tarifi Yapılışı Kabakları soyun ve ortadan ikiye kesinKestiğiniz kabakların içini güzelce sandal şeklinde soyun Bir tencere su kaynatın ve kaynayan suyun içine kabakları atın Kabaklar haşlanırken sizde içini hazırlayın
Soğanları, biberleri peyniri sucuğu ve domatesleri minik minik doğrayın Tavanın içine az yağ koyun önce soğanları atın ve biraz kavurun sonra biberleri atın ve karıştırın Sonra domates ve sucukları atın tuzunu ekleyin ve peynirleri atın Son olarakda 1 bardak suda sulandırmış olduğunuz 1 yemek kaşığı salçayı ilave edin ve kısık ateşte pişirin
Bu arada kabaklarınız haşlanmış olacaktır
Dağılmaması için yavaşca sudan alın ve süzün Fırın tepsisini yağlayın ve süzdüğünüz kabakları aralarında boşluk kalacak şekilde dizin Suyunu çekmiş olunca içinin altını kapatın ve ocaktan alın Kabakların içini taşmayacak şekilde doldurun Üstüne kapak olarak rendelediğiniz kasar peynirini koyun ve 150 derece fırında 15 dakika pişirin
Çkarıp sıcak servis yapın
Afiyet olsun
*6 adet kabak
İç malzemesi için ;
*3 4 dilim sucuk
*2 adet domates
*3 tane sivri biber
*1 adet soğan
*minik kase beyaz peynir
*1 yemek kaşığı Salça
*Tuz
Üzeri için;
*Kaşar peyniri
Sandal Sefası Tarifi Yapılışı Kabakları soyun ve ortadan ikiye kesinKestiğiniz kabakların içini güzelce sandal şeklinde soyun Bir tencere su kaynatın ve kaynayan suyun içine kabakları atın Kabaklar haşlanırken sizde içini hazırlayın
Soğanları, biberleri peyniri sucuğu ve domatesleri minik minik doğrayın Tavanın içine az yağ koyun önce soğanları atın ve biraz kavurun sonra biberleri atın ve karıştırın Sonra domates ve sucukları atın tuzunu ekleyin ve peynirleri atın Son olarakda 1 bardak suda sulandırmış olduğunuz 1 yemek kaşığı salçayı ilave edin ve kısık ateşte pişirin
Bu arada kabaklarınız haşlanmış olacaktır
Dağılmaması için yavaşca sudan alın ve süzün Fırın tepsisini yağlayın ve süzdüğünüz kabakları aralarında boşluk kalacak şekilde dizin Suyunu çekmiş olunca içinin altını kapatın ve ocaktan alın Kabakların içini taşmayacak şekilde doldurun Üstüne kapak olarak rendelediğiniz kasar peynirini koyun ve 150 derece fırında 15 dakika pişirin
Çkarıp sıcak servis yapın
Afiyet olsun