Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sandviç pasta (Whoopie pie)

Sandviç pasta (Whoopie pie)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kek için:100 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı süt1 çorba kaşığı limon suyu
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
3 su bardağı unu
3 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yapılışı ;

Süt ve limon suyunu karıştirip yarım saat bekletinyarim saat dolmaya yakın mikserde tereyağ ve sekeri güzelce çırpın Yumurtayı ilave edip cirpmaya devam edinbeyaz bir kıvama yaklasinca limonlu sütü katıp tekrar cirpin (malzeme bu arada ayrışiyor ama güzel olacak inşallah devam) bu aşamada bütün katı malzemeleri icine eleyip pürüzsüz bir kivam alana dek çırpın
Yuvarlak duy takılı sıkma torbasına koyup yağlı kagit serili tepsiye küçük ceviz büyüklüğünde sıkınhamurun püf noktası ne koyu kek kadar katı nede yayilacak kadar cıvik olacakkati olduysa hamur göz kararı süt ekleyerek kıvamı açın) onceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dk pişirin
Garajı için;
150 gr kutu kremayi kaynama noktasına getirin icerisine 250 gr sütlü bitter çikolatayi kırınkremayla pürüzsüz olana dek karıştırın Daha sonra iki yemek kaşığı nutellaçokokremtorku koyun (dilediginiz marka kullanabilirsiniz ben torku kullandim) buzdolabinda iyice soğutun Sıkma torbasına alıp keklerin üzerine sıkıp keki kapatınben benmari usulü erittigim çikolataya batirdimdilerseniz sade serviste yapılabilir

Tarife dair püf noktaları;

?Ganajı keke başlamadan yapın soguyup sıkılabilecek kıvama geldiginde sıkınfazla bekletmeyin donuyor
?keki yaparken ölçülerin miktarına dikkat edinyapilis sırası ve şekli kekinizin güzel olması için önemli
?bütün kuru malzemelerinizi muhakkak eleyin
?100 gr tereyağ yaklaşık 41 bardak yani çeyrek ölçüye denk geliyor Afiyet olsun?
 
858,496Konular
982,322Mesajlar
30,205Kullanıcılar
varakaSon üye
Üst Alt