Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Saniyeler İcinde Şarj Olabilen Pil

Saniyeler İcinde Şarj Olabilen Pil
0
77

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Amerikalı bilimadamları lityumiyon pillerinin daha kucuk, daha hafif ve sadece saniyeler icinde dolmasını sağlayacak yeni bir uretim yontemi geliştirdiler

Nature dergisinde yayınlanan araştırmaya gore, ABD'nin prestijli universitesi Massachusetts Institute of Technology'den (MIT) Byoungwoo Kang ve Gerbrand Ceder adlı iki araştırmacı tarafından geliştirilen yontem, ani hızlanma icin şok akımın gerekli olduğu hibrit araclar, cep telefonları veya diğer elektrikli cihazlarda kullanılabilecek

Yeni yontem icin cep telefonu ve dizustu bilgisayar gibi tuketici elektroniğinde kullanılan lityumiyon pillerinin uretim safhasında sadece kucuk değişiklikler yapmak yeterli oluyor

Buluşla ilgili MIT'den yapılan acıklamada, şu anda kullanılan teknolojiyle onemli miktarda enerji depolayabilen ancak şarj sureci saatler suren lityumdemirfosfat (LiFePO4) pillerinin, yeni yontem sayesinde daha kucuk, daha hafif ve daha uzun omurlu olacağı belirtildi

Bu metotla uretilen bataryalar ayrıca, hibrit araclarda ani hızlanmaların gerektiği durumlar icin daha uyumlu olacak Bu sayede, elektrikli aracların buyuk olcekli gelişimini frenleyen belli başlı sorun da yine LiFePO4 bataryaları kullanılmaya devam edilerek aşılmış oluyor

2 bilim adamının geliştirdiği yontemde, lityumdan iyonları ve elektronları, bataryayı oluşturan minik boşluklara yonlendiren yeni bir teknoloji kullanılarak, negatif elektrotla (anot) pozitif elektrot arasındaki akım gecişi onemli olcude hızlandırılıyor

Geliştirilen modelde, şu anda 6 ila 8 saatte şarj edilebilen buyuk bir otomobil bataryası sadece 5 dakika, bir cep telefonu bataryasının da 10 saniyede şarj edildiği belirtildi

Gelecek vaadeden bu teknolojinin uretim hakkını iki amerikan şirketinin satın aldığı bildirilirken, yeni teknolojiyle uretilen bataryaların 2 ila 3 yıl icinde piyasaya cıkabileceği kaydediliyor

imagessaniyelericindesarjolabilenpil5ad38f1b4cff6

858,496Konular
982,172Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt