Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şanlıurfanın Yemekleri

Şanlıurfanın Yemekleri
0
98

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
şanlıurfanın yemek kulturu

Urfalı lar asırlardan bu yana damak zevkinin en guzel orneklerini veren zengin ceşitte yemeklerle beslenmesini bilmişlerdir Yore yemeklerinin lezzetleri yanında besin değerleri de cok yuksektir Yemek yapma becerisinin yanında yaptıkları yemekleri misafirleriyle paylaşmak geleneği butun Anadolu insanına mahsus bir ozelliktir Ancak Urfalıların misafir sevme ozelliğinin, hic bir oğun misafirsiz yemeğe oturmayan Hz İbrahim (AS)'dan geldiği soylenmektedir

Halil İbrahim Sofrasıherkesce bilinen bir deyimdir Urfalılar bugun de misafir ağırlamak ve onlara ceşitli yemekler ikram etmekten buyuk zevk duymaktadırlar Yemek kulturu oldukca zengin olan Şanl ı urfa'da Ayran Şorbası, Hamurlu, Pıt Pıt, Sarı Şorba, Cağala Aşı, Pakla Aşı, Hıttı Bastırması, Soğan Tavası, Su Kabağı, Butun Balcan, Sarımsak Aşı, Kaburga, İsot Comleği, Bamya Comleği, Acır Annaziği, Tatlı Bamya, Erik Tavası, Lolaz Durmuğu, Saca Basma, Doğmec, Ekmek Aşı, Kenger Aşı, Semsek, Has (Marul) Dolması, Mimbar, Acır Bastırması, Soğan Tavası, Ağzı Acık, Ağzı Yumuk, Pendirli Ekmek, Elma Aşı, Masluka, Lebeni, Boranı, Kuzu Pilav, Meyhane Pilavı, Pilavı, Baklalı Bulgur Koftesi, Aya Koftesi, Kofteli Erik, Tiritli İci, Duvaklı Pilav, Uzlemeli Firikli Pilav, Ciğerli Bulgur Pilavı, Mığrıbi Pilav, Basma Lıklıkı Kofte, Dolmalı Kofte, Kofte, Yuvalak, Kıyma, Yumurtalı Kofte, Mercimekli Kofte, Frenkli Kofte, Yağlı Kofte, Etli Kebabı, Kemeli Kebap, Tike Kebabı, Kazan Kebabı, Tepsi Kebabı, Kemeli Tas Kebabı, Balcanlı Kebap, Soğanlı Kebap, Muftehi Tas Kebabı, Frenkli (Domatesli) Kebap, Kemeli Cacık, Bostana, Zeytin Bostanası, Koruk Salatası, Pencer Cacığı, Peynirli Kadayıf, Katmer, Daş Ekmeği, Aşır Aşı, Palıza, Haside, Kunculu Akıt, Kuymak, Zingil, Zerde, Kadı Beyni, Peynirli Helva, Un Bulamacı, Palıza geleneksel yoresel yemekler arasında sayılabilir

Ayrıca CİĞ KOFTE,İSOT,ŞILLIK,URFA YAĞI,MIRRA en onemlileri arasındadır
 

Similar threads

şanlıurfanın yemek yemek kültürü Urfalı lar asırlardan bu yanlamasına damak zevki zevkinin en hoş örneklerini veren zengin çeşitte yemeklerle beslenmesini bilmişlerdir Yöre yemeklerinin lezzetleri yanına besin değerleri de çok yüksektir Yemek Yemek yapma becerisinin yanında yaptıkları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Urfa Yemekleri Şanlıurfa Bölgesel Yemek Yemek Tarifleri Urfada Ne Yenir Yemek kültürü oldukça zengin olan Şanliurfa'da Çorbalar: Ayran çorbası, hamurlu, pıt pıt, sarı çorba Yemekler: Çağala aşı, pakla aşı, hıttı bastırması, soğan tavası, su kabağı, bütün balcan, sarımsak aşı, kaburga...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Mardin Meşhur Yemekleri : Sembusek, Kızarmış İçli Köfte(irok), Kaburga Dolması, Zerde, Mercimekli Köfte (Bello), Çoban Çorbası (Lebeniye), Kavurma, Mevlüt Çöreği (Kliçe), Acı Kahve (Mırra), Kuzu Dolması, Tava Yemeği (Güveç), Şehriyeli Bulgur (Bırgıl), Mumbar Dolması, Patlıcan Kebabı (Maldum)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
İllerin meşhur yemekleri Hangi İlin Hangi Yemeği Unlu? Aşağıda alfabetik listeye gore iller ve unlu olan yoresel yemeklerini lezetlerini oğrenebilrisiniz; Adana: Adana kebabı, şalgam suyu, yuzuk corbası, sullum ve karakuş tatlısı Adıyaman: Basalla, yapıştırma, hıtap...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
URFA MUTFAĞI Çorbalar: Ayran şorbası, hamurlu, pıt pıt, sarı şorba Yemekler: Çağala aşı, pakla aşı, hıttı bastırması, soğan tavası, su kabağı, bütün balcan, sarımsak aşı, kaburga, isot çömleği, bamya çömleği, acır annaziği, sac kavurması, tatlı bamya, erik tavası, lolaz dürmüğü, saca basma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt