Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şanlıurfanın Yemekleri

Şanlıurfanın Yemekleri
0
72

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
37
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
şanlıurfanın yemek yemek kültürü

Urfalı lar asırlardan bu yanlamasına damak zevki zevkinin en hoş örneklerini veren zengin çeşitte yemeklerle beslenmesini bilmişlerdir Yöre yemeklerinin lezzetleri yanına besin değerleri de çok yüksektir Yemek Yemek yapma becerisinin yanında yaptıkları yemekleri misafirleriyle paylaşmak geleneği tüm Anadolu insanına bilerek bir özelliktir Fakat Urfalıların misafir sevme özelliğinin, hiç bir öğün misafirsiz yemeğe oturmayan Hz İbrahim (AS)'dan geldiği söylenmektedir

Halil İbrahim Sofrasıherkesçe tanıdık bir deyimdir Urfalılar bugün de konuk aklında bulundurmak ve onlara dağıtılmış yemekler ikram etmekten büyük tutku duymaktadırlar Yemek kültürü epeyce zengin olan Şanl ı urfa'da Ayran Şorbası, Hamurlu, Pıt Pıt, Sarı Şorba, Çağala Aşı, Pakla Aşı, Hıttı Bastırması, Soğan Tavası, Su Kabağı, Tüm Balcan, Sarımsak Aşı, Kaburga, İsot Çömleği, Bamya Çömleği, Acır Annaziği, Tatlı Bamya, Erik Tavası, Lolaz Dürmüğü, Saca Basma, Döğmeç, Ekmek Aşı, Kenger Aşı, Semsek, Has (Marul) Dolması, Mimbar, Acır Bastırması, Soğan Tavası, Ağzı Açık, Ağzı Yumuk, Pendirli Ekmek, Elma Aşı, Masluka, Lebeni, Boranı, Kuzu Pilav, Meyhane Pilavı, Pilavı, Baklalı Bulgur Köftesi, Avuç Içi Köftesi, Köfteli Erik, Tiritli İçi, Duvaklı Pilav, Üzlemeli Firikli Pilav, Ciğerli Bulgur Pilavı, Mığrıbi Pilav, Basma Lıklıkı Köfte, Dolmalı Köfte, Köfte, Yuvalak, Kıyma, Yumurtalı Köfte, Mercimekli Köfte, Frenkli Köfte, Yağlı Köfte, Etli Kebabı, Kemeli Kebap, Tike Kebabı, Kazan Kebabı, Tepsi Kebabı, Kemeli Tas Kebabı, Balcanlı Kebap, Soğanlı Kebap, Müftehi Tas Kebabı, Frenkli (Domatesli) Kebap, Kemeli Cacık, Bostana, Zeytin Bostanası, Koruk Salatası, Pencer Cacığı, Peynirli Kadayıf, Katmer, Daş Ekmeği, Aşır Aşı, Palıza, Haside, Küncülü Akıt, Kuymak, Zingil, Zerde, Kadı Beyni, Peynirli Helva, Un Bulamacı, Palıza geleneksel bölgesel yemekler arasında sayılabilir

Hem ÇIĞ KÖFTE,İSOT,ŞILLIK,URFA YAĞI,MIRRA en önemlileri arasındadır *
 

Similar threads

Urfa Yemekleri Şanlıurfa Bölgesel Yemek Yemek Tarifleri Urfada Ne Yenir Yemek kültürü oldukça zengin olan Şanliurfa'da Çorbalar: Ayran çorbası, hamurlu, pıt pıt, sarı çorba Yemekler: Çağala aşı, pakla aşı, hıttı bastırması, soğan tavası, su kabağı, bütün balcan, sarımsak aşı, kaburga...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Mardin Meşhur Yemekleri : Sembusek, Kızarmış İçli Köfte(irok), Kaburga Dolması, Zerde, Mercimekli Köfte (Bello), Çoban Çorbası (Lebeniye), Kavurma, Mevlüt Çöreği (Kliçe), Acı Kahve (Mırra), Kuzu Dolması, Tava Yemeği (Güveç), Şehriyeli Bulgur (Bırgıl), Mumbar Dolması, Patlıcan Kebabı (Maldum)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
şanlıurfanın yemek kulturu Urfalı lar asırlardan bu yana damak zevkinin en guzel orneklerini veren zengin ceşitte yemeklerle beslenmesini bilmişlerdir Yore yemeklerinin lezzetleri yanında besin değerleri de cok yuksektir Yemek yapma becerisinin yanında yaptıkları yemekleri misafirleriyle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
URFA MUTFAĞI Çorbalar: Ayran şorbası, hamurlu, pıt pıt, sarı şorba Yemekler: Çağala aşı, pakla aşı, hıttı bastırması, soğan tavası, su kabağı, bütün balcan, sarımsak aşı, kaburga, isot çömleği, bamya çömleği, acır annaziği, sac kavurması, tatlı bamya, erik tavası, lolaz dürmüğü, saca basma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
URFA MUTFAĞI Çorbalar: Ayran şorbası, hamurlu, pıt pıt, sarı şorba Yemekler: Çağala aşı, pakla aşı, hıttı bastırması, soğan tavası, su kabağı, bütün balcan, sarımsak aşı, kaburga, isot çömleği, bamya çömleği, acır annaziği, sac kavurması, tatlı bamya, erik tavası, lolaz dürmüğü, saca basma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
858,505Konular
982,665Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt