iltasyazilim
FD Üye
Şapkalı Şeftali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet şeftali
*1 paket vanilyalı puding
*1, 5 subardağı süt
*8 tatlı kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması
*1 yemek kaşığı kakao
*1 çay bardağı ılık su
üzeri için
*1 çay bardağı fındık kırığı
*1 yemek kaşığı toz antep yeşil fıstığı
*1 tatlı kaşığı toz tarçın
Şapkalı Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeftalilleri ortadan biraz yukarı şekilde ikiye kesilecek kesilen şapkasını kenara koyun Diğerinin ortasından çekirdeği çıkartın biraz oyun aynı şekilde şapkasının ortasını biraz oyun ortalarına birer tatlı kaşığı toz şeker doldurun
aynı şekilde şapka kesilen kısma da şeker 1 tatlı kaşığı doldurun tepsiye bir çay bardağı su dökün üzerine şeftalileri dizin Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk pişirin Soğuyunca servis tabağına alın diğer tarafta vanilyalı pudingi süt ile koyu bir kıvamda pişirin Pişince pudingi ikiye bölün yarısında kakaolu fındık kreması, kakaoyu, ılık suyu ekleyin iyice çırpın Buzdolabına koyun beş dk dursun vanilyalı pudingi birer yemek kaşığı şeftalilerin ortasına doldurun kakaolu pudingi pasta pompasına doldurun üzerine ve kenarlarına kalın konturlar çekin vanilyalı kısma biraz tarçın ve yeşil fıstık serpin kakaolu kısmına fındık kırıklarını serpin şapkaların takın afiyet olsun
Not :Sert bursa yarma şeftali ile yaparsanız güzel oluyor yanında dondurma ile nefis oluyor afiyet olsun
*4 adet şeftali
*1 paket vanilyalı puding
*1, 5 subardağı süt
*8 tatlı kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması
*1 yemek kaşığı kakao
*1 çay bardağı ılık su
üzeri için
*1 çay bardağı fındık kırığı
*1 yemek kaşığı toz antep yeşil fıstığı
*1 tatlı kaşığı toz tarçın
Şapkalı Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeftalilleri ortadan biraz yukarı şekilde ikiye kesilecek kesilen şapkasını kenara koyun Diğerinin ortasından çekirdeği çıkartın biraz oyun aynı şekilde şapkasının ortasını biraz oyun ortalarına birer tatlı kaşığı toz şeker doldurun
aynı şekilde şapka kesilen kısma da şeker 1 tatlı kaşığı doldurun tepsiye bir çay bardağı su dökün üzerine şeftalileri dizin Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk pişirin Soğuyunca servis tabağına alın diğer tarafta vanilyalı pudingi süt ile koyu bir kıvamda pişirin Pişince pudingi ikiye bölün yarısında kakaolu fındık kreması, kakaoyu, ılık suyu ekleyin iyice çırpın Buzdolabına koyun beş dk dursun vanilyalı pudingi birer yemek kaşığı şeftalilerin ortasına doldurun kakaolu pudingi pasta pompasına doldurun üzerine ve kenarlarına kalın konturlar çekin vanilyalı kısma biraz tarçın ve yeşil fıstık serpin kakaolu kısmına fındık kırıklarını serpin şapkaların takın afiyet olsun
Not :Sert bursa yarma şeftali ile yaparsanız güzel oluyor yanında dondurma ile nefis oluyor afiyet olsun