iltasyazilim
FD Üye
ŞARAP SOSLU BİFTEK
4 KİŞİLİK
Malzemeler
2 12 bardak et suyu,
1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ,
1 bardak ince taneli pirinç,
1 bardak bezelye (dondurulmuş),
3 adet yeşil soğan (kıyılmış),
14 bardak badem (soyulmuş),
1 demet maydanoz,
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağ,
34 mantar (ikiye bölünmüş),
1 adet defne yaprağı,
2 diş sarmısak (iri doğranmış),
tuz ve taze çekilmiş karabiber,
2 yemek kaşığı un,
12 şişe kaliteli kırmızı şarap (yaklaşık 2 kadeh),
250 gr küçük soğan,
4 adet 4 cm kalınlığında dilimlenmiş sığır filetosu, Worchestershire sosu
Hazırlanışı
1 Küçük bir tavada bir bardak et suyu, bir bardak su ve tereyağını kaynatın Karışıma pirinci kattıktan sonra üzerine örtüp 15 dakika boyunca ortakısık derece ateşte pişirin Bezelyeleri ilave edip üç dakika daha pişmeye bırakın Tavayı ateşten alıp pilavı bir kaşıkla kabarttıktan sonra yeşil soğan, badem ve maydanozun yarısını karıştırın
2 Büyük bir tavada sızma zeytinyağını ortayüksek arası ateşte kızdırtıktan sonra mantarları ve defne yaprağını koyup yedisekiz dakika boyunca pişirin Sarmısağı katıp iki dakika daha pişirdikten sonra arzu ettiğiniz kadar tuz ve biber ekleyin Unu ilave edip karıştırdıktan sonra iki dakika daha pişirin Şarabı dökün ve yaklaşık dört dakika kaynatın Kalan et suyunu ve soğanları da katıp beş dakika boyunca kısık ateşte kaynatın
3 Bu sırada zeytinyağ gezdirdiğiniz bir ızgaraya sığır filetolarını yerleştirin Orta derecede pişmesi için bifteklerin bir yüzünü beş dakika diğer yüzünü de üç dakika pişirin Üzerlerine fırça ile Worchestershire sosu sürüp tuz ve karabiberle baharatlandırın Birkaç dakika dinlendirdikten sonra filetoyu enine doğru dilimleyin Üzerine şarap sosu gezdirip, maydanozla süsledikten sonra pilavla servis yapın
4 KİŞİLİK
Malzemeler
2 12 bardak et suyu,
1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ,
1 bardak ince taneli pirinç,
1 bardak bezelye (dondurulmuş),
3 adet yeşil soğan (kıyılmış),
14 bardak badem (soyulmuş),
1 demet maydanoz,
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağ,
34 mantar (ikiye bölünmüş),
1 adet defne yaprağı,
2 diş sarmısak (iri doğranmış),
tuz ve taze çekilmiş karabiber,
2 yemek kaşığı un,
12 şişe kaliteli kırmızı şarap (yaklaşık 2 kadeh),
250 gr küçük soğan,
4 adet 4 cm kalınlığında dilimlenmiş sığır filetosu, Worchestershire sosu
Hazırlanışı
1 Küçük bir tavada bir bardak et suyu, bir bardak su ve tereyağını kaynatın Karışıma pirinci kattıktan sonra üzerine örtüp 15 dakika boyunca ortakısık derece ateşte pişirin Bezelyeleri ilave edip üç dakika daha pişmeye bırakın Tavayı ateşten alıp pilavı bir kaşıkla kabarttıktan sonra yeşil soğan, badem ve maydanozun yarısını karıştırın
2 Büyük bir tavada sızma zeytinyağını ortayüksek arası ateşte kızdırtıktan sonra mantarları ve defne yaprağını koyup yedisekiz dakika boyunca pişirin Sarmısağı katıp iki dakika daha pişirdikten sonra arzu ettiğiniz kadar tuz ve biber ekleyin Unu ilave edip karıştırdıktan sonra iki dakika daha pişirin Şarabı dökün ve yaklaşık dört dakika kaynatın Kalan et suyunu ve soğanları da katıp beş dakika boyunca kısık ateşte kaynatın
3 Bu sırada zeytinyağ gezdirdiğiniz bir ızgaraya sığır filetolarını yerleştirin Orta derecede pişmesi için bifteklerin bir yüzünü beş dakika diğer yüzünü de üç dakika pişirin Üzerlerine fırça ile Worchestershire sosu sürüp tuz ve karabiberle baharatlandırın Birkaç dakika dinlendirdikten sonra filetoyu enine doğru dilimleyin Üzerine şarap sosu gezdirip, maydanozla süsledikten sonra pilavla servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.