iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
50 gr margarin
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
4 dilim dana rosto
2 çorba kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı şarap
1 bardak koyu krema
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı :
Margarin ile zeytinyağını geniş bir tavada eritip içine un, tuz, biber katın, sonra dana rostoyu bu karışıma atın
Rostoyu bir kere çevirmek suretiyle ikişer ikişer kızartabilirsiniz Kızarmış dana rostoyu tavadan çıkartın ve sıcak olarak saklayın
Tavanın içine limon suyunu ve şarabı koyarak kaynatın, sonra ağır ateşte 5 dakika süreyle tıkırdatın İçine koyu kremayı katın ve kaynatmadan pişirin
Hazırladığınız sosu dana rostonun üstüne dökün ve hiç beklemeden sıcak sıcak servis yapın
50 gr margarin
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
4 dilim dana rosto
2 çorba kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı şarap
1 bardak koyu krema
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı :
Margarin ile zeytinyağını geniş bir tavada eritip içine un, tuz, biber katın, sonra dana rostoyu bu karışıma atın
Rostoyu bir kere çevirmek suretiyle ikişer ikişer kızartabilirsiniz Kızarmış dana rostoyu tavadan çıkartın ve sıcak olarak saklayın
Tavanın içine limon suyunu ve şarabı koyarak kaynatın, sonra ağır ateşte 5 dakika süreyle tıkırdatın İçine koyu kremayı katın ve kaynatmadan pişirin
Hazırladığınız sosu dana rostonun üstüne dökün ve hiç beklemeden sıcak sıcak servis yapın