iltasyazilim
FD Üye
Ege’nin asmalı zeytinlikli doğasına pek yaraşacak bu yemeği pişirirken binlerce yılın çiftçilerinin sabrını gösterin ve kısık ateşte ağır ağır pişirin, tadı sabrınızın karşılığını verecektir
6 dilim dana antrikot,
½ kilo arpacık soğanı,
1 baş sarmısak,
1 kâse çekirdekleri çıkarılmış sele zeytini,
45 dal taze biberiye,
½ bardak sızma zeytinyağı,
1 şişe kırmızı şarap,
1 tatlı kaşığı deniz tuzu,
1 çorba kaşığı dövülmüş tane karabiber
Arpacık soğanlarını soyun ve geniş bir tencerede zeytinyağında karamelize olana kadar çevirin, en son ortadan ikiye bölünmüş bir baş sarmısağı da ekleyin Etlerin her iki tarafını ayrı bir kızgın tavada çok az yağda ve yüksek ateşte hızlıca dağlayın Soğanların bulunduğu tencereye alın Biberiye dallarını etlerin arasına yerleştirin Tuz, karabiber, zeytinleri ve şarabı ekleyin Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 152 saat kadar ağır ağır sabırla pişirin
Şaraplı zeytinli et, ağızda dağılan müthiş bir lezzet
GURME REHBERI
6 dilim dana antrikot,
½ kilo arpacık soğanı,
1 baş sarmısak,
1 kâse çekirdekleri çıkarılmış sele zeytini,
45 dal taze biberiye,
½ bardak sızma zeytinyağı,
1 şişe kırmızı şarap,
1 tatlı kaşığı deniz tuzu,
1 çorba kaşığı dövülmüş tane karabiber
Arpacık soğanlarını soyun ve geniş bir tencerede zeytinyağında karamelize olana kadar çevirin, en son ortadan ikiye bölünmüş bir baş sarmısağı da ekleyin Etlerin her iki tarafını ayrı bir kızgın tavada çok az yağda ve yüksek ateşte hızlıca dağlayın Soğanların bulunduğu tencereye alın Biberiye dallarını etlerin arasına yerleştirin Tuz, karabiber, zeytinleri ve şarabı ekleyin Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 152 saat kadar ağır ağır sabırla pişirin
Şaraplı zeytinli et, ağızda dağılan müthiş bir lezzet
GURME REHBERI