iltasyazilim
FD Üye
Saray Aşuresi Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı aşurelik buğday
*Yarım su bardağı kuru fasulye
*Yarım su bardağı nohut
*10 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
*150 gram kuru incir
*100 gram kuru kaysı
*Yarı tatlı kaşığı tuz
*100 gram kuru üzüm
*50 gram *kuş üzümü
*1 çorba kaşığı nişasta
*4 çorba kaşığı gül suyu
*100 gr tatlı badem
Saray Aşuresi Tarifi Yapılışı
Buğday, kuru fasulye ve nohutu geceden ayrı kaplarda ıslatın ertesi gün buğdayı suyuyla birlikte geniş bir tencereye alın, üzerine suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin, nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın kuru incir ve kayısıyı küp küp doğrayın ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletin bademleri iki üç dk kaynatıp kabuklarını soyun, buğdaylar çatlamaya başladığında içinden bir kepçe alıp macun kıvamına getirene dek robottan geçirip tekrar karıştırarak aşureye ekleyin ve on beş dk pişirin, kuru incir kayısı üzüm ve kuş üzümü badem ve dolmalık fıstıkları ekleyip on dk daha pişirin nişastayı gül suyuyla açıp aşureye ekleyip bir iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp yirmi beş otuz, dk dinlendirdikten sonra kaselere alin üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben çekilmiş fındık kuş üzümü kullandım afiyet olsun
*1 su bardağı aşurelik buğday
*Yarım su bardağı kuru fasulye
*Yarım su bardağı nohut
*10 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
*150 gram kuru incir
*100 gram kuru kaysı
*Yarı tatlı kaşığı tuz
*100 gram kuru üzüm
*50 gram *kuş üzümü
*1 çorba kaşığı nişasta
*4 çorba kaşığı gül suyu
*100 gr tatlı badem
Saray Aşuresi Tarifi Yapılışı
Buğday, kuru fasulye ve nohutu geceden ayrı kaplarda ıslatın ertesi gün buğdayı suyuyla birlikte geniş bir tencereye alın, üzerine suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin, nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın kuru incir ve kayısıyı küp küp doğrayın ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletin bademleri iki üç dk kaynatıp kabuklarını soyun, buğdaylar çatlamaya başladığında içinden bir kepçe alıp macun kıvamına getirene dek robottan geçirip tekrar karıştırarak aşureye ekleyin ve on beş dk pişirin, kuru incir kayısı üzüm ve kuş üzümü badem ve dolmalık fıstıkları ekleyip on dk daha pişirin nişastayı gül suyuyla açıp aşureye ekleyip bir iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp yirmi beş otuz, dk dinlendirdikten sonra kaselere alin üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben çekilmiş fındık kuş üzümü kullandım afiyet olsun