iltasyazilim
FD Üye
Saray Helvası (Çekme Helva) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı un
*1 su bardağı pudra şekeri
*125 gram tereyağı
*1 paket vanilya
Üzerine;
*Çekilmiş fıstık
Saray Helvası (Çekme Helva) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle un tencereye alınır
*Kısık ateşte 15 dk kadar karıştıra karıştıra, rengi fazla değişmeden kavrulur
*Un kavrulurken tereyağı da ayrı bir yerde ertilir
*Yeteri kadar kavrulmuş olan una tereyağı eritlir
*23 dk daha kavrulur
*Ocaktan alıp pudra şekeri ve vanilyası da eklenir, eze eze karıştırılır
*Borcama alınır el ile veya bardağın alt tarafıyla bastırılır
*En az 3 saat buzdolabında kıvama gelene kadar kalır
*Bıçakla dilediğiniz şekilde kesebilirsiniz
*Üzerine dövülmüş şam fıstığı dökülür
Afiyet olsun ???
*2 su bardağı un
*1 su bardağı pudra şekeri
*125 gram tereyağı
*1 paket vanilya
Üzerine;
*Çekilmiş fıstık
Saray Helvası (Çekme Helva) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle un tencereye alınır
*Kısık ateşte 15 dk kadar karıştıra karıştıra, rengi fazla değişmeden kavrulur
*Un kavrulurken tereyağı da ayrı bir yerde ertilir
*Yeteri kadar kavrulmuş olan una tereyağı eritlir
*23 dk daha kavrulur
*Ocaktan alıp pudra şekeri ve vanilyası da eklenir, eze eze karıştırılır
*Borcama alınır el ile veya bardağın alt tarafıyla bastırılır
*En az 3 saat buzdolabında kıvama gelene kadar kalır
*Bıçakla dilediğiniz şekilde kesebilirsiniz
*Üzerine dövülmüş şam fıstığı dökülür
Afiyet olsun ???