iltasyazilim
FD Üye
Saray Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*100 gram margarin
*4 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
Üzeri için:
*Hindistan cevizi
*1 yemek kaşığı kakao
*1 paket toz krem şanti
*Şekilli şekerler
İçi için;
*Dövülmüş ceviz
*Damla çikolata
Saray Lokumu Tarifi Yapılışı Öncelikle merhaba arkadaşlar şimdi size hem hafif hem de lezzetli mi lezzetli bir sütlü tatlı tarifi vereceğim Yiyenlerin bi tane daha istediği, günlerin, oturmaların, misafirlere yapılan pastaların yanında ise kendini gösteren, bi o kadarda damakta harika bir tat bırakan lokum hemde saraylara layık Tam damak zevkine hitap eden mideyi yormayan, ağır gelmeyen bir tatlı çoğu insan bilir zaten kimisi de *önceden evet o halde bu güzel tarifin yapılışına geçelim o halde Şimdi önceden orta boy bir tencereye margarinimizi alıyoruz ve eritiyoruz ardından şekerini ekliyoruz ve ununuda ilave ederek biraz kavuruyoruz 34 dk kadar sonra sütünüde koyarak bir güzel çırpıcı ile kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz Muhallebimiz göz göz olana kadar kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz ve önceden geniş bir kapta Hindistan cevizimizi de kakao ile karıştırarak kakaolu hindistan cevizi elde etmiş oluyoruz siz dilerseniz kakaolu değilde sade yapabilirsiniz yani koymayabilirsiniz tercih sizin sonra hindistan cevizimizi firın tepsimize her yerine eşit gelecek şekilde serpiştiriyoruz ve ardından önceden mikserle çırpılmış muhallebimizi hindistan cevizimizin üzerine döküyoruz Ardından soğuması için bir kenarda bekletiyoruz soğuduktan sonra ise önceden çırpılmış krem santimizi üzerine döküyoruz ve düzlüyoruz 34 saat dolapta beklettikten sonra üzerine damla çikolata ve dövülmüş ceviz de serpiyoruz ve dilediğimiz şekilde kesiyoruz ve kestiğimiz parçaları yuvarlayarak servis tabağına diziyoruz ve süslüyoruz şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin diyorum)
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*100 gram margarin
*4 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
Üzeri için:
*Hindistan cevizi
*1 yemek kaşığı kakao
*1 paket toz krem şanti
*Şekilli şekerler
İçi için;
*Dövülmüş ceviz
*Damla çikolata
Saray Lokumu Tarifi Yapılışı Öncelikle merhaba arkadaşlar şimdi size hem hafif hem de lezzetli mi lezzetli bir sütlü tatlı tarifi vereceğim Yiyenlerin bi tane daha istediği, günlerin, oturmaların, misafirlere yapılan pastaların yanında ise kendini gösteren, bi o kadarda damakta harika bir tat bırakan lokum hemde saraylara layık Tam damak zevkine hitap eden mideyi yormayan, ağır gelmeyen bir tatlı çoğu insan bilir zaten kimisi de *önceden evet o halde bu güzel tarifin yapılışına geçelim o halde Şimdi önceden orta boy bir tencereye margarinimizi alıyoruz ve eritiyoruz ardından şekerini ekliyoruz ve ununuda ilave ederek biraz kavuruyoruz 34 dk kadar sonra sütünüde koyarak bir güzel çırpıcı ile kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz Muhallebimiz göz göz olana kadar kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz ve önceden geniş bir kapta Hindistan cevizimizi de kakao ile karıştırarak kakaolu hindistan cevizi elde etmiş oluyoruz siz dilerseniz kakaolu değilde sade yapabilirsiniz yani koymayabilirsiniz tercih sizin sonra hindistan cevizimizi firın tepsimize her yerine eşit gelecek şekilde serpiştiriyoruz ve ardından önceden mikserle çırpılmış muhallebimizi hindistan cevizimizin üzerine döküyoruz Ardından soğuması için bir kenarda bekletiyoruz soğuduktan sonra ise önceden çırpılmış krem santimizi üzerine döküyoruz ve düzlüyoruz 34 saat dolapta beklettikten sonra üzerine damla çikolata ve dövülmüş ceviz de serpiyoruz ve dilediğimiz şekilde kesiyoruz ve kestiğimiz parçaları yuvarlayarak servis tabağına diziyoruz ve süslüyoruz şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin diyorum)