Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Saray sarması nasıl yapılır?

Saray sarması nasıl yapılır?
0
551

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
saray_sarmasi_nasil_yapilir_1567670914_0669.jpg

5 çayı için kolaylıkla yapabileceğiniz bir tatlı mı arıyorsunuz? O vakit saray sarması tam size nazaran. Sunumu epeyce şık olan saray sarmasının imalatı 5 dakikanızı bile almayacak. Hafifliğiyle ve lezzetiyle sütlü tatlılar arasında en sevilenlerin başında gelen saray sarmasının pratik tanımı bugünkü metnimizde.

Hususî davetlerinizde misafirlerinize ikram edeceğiniz sunumu şık ve lezzeti mahallinde olan saray sarması tatlısını yapabilirsiniz. Antep fıstığı ile buluşan enfes kakao tadı ve pratik yapılışıyla sofraları varlıklı gösterecek bu tanımı kesinlikle denemelisiniz. Sadrazam lokumu ya da sultan lokumu olarak da bilinen saray sarması kıvamıyla adeta lokum üzere damaklarda iz bırakıyor. Hanenizde basitçe yapabileceğiniz saray sarmasının tanımı aşağıdaki metnimizde bulabilirsiniz.

SARAY SARMASI TANIMI:

GEREÇLER

1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 litre süt
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı hindistan cevizi
2 paket krem şanti

9sAKm_1567670680_2965.jpg

YAPILIŞI

Geniş bir tencerenin içerisinde un, toz şeker ve kakaoyu karıştırıp yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırın.

Ocağın altını orta ateşte açarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Daha sonra baloncuk baloncuk kaynayan muhallebiye tereyağını ve vanilini ekleyip süratlice karıştırın.

Kare bir fırın tepsisine kalın bir tabaka halinde hindistan cevizini serin. Üzerine ocaktan aldığınız muhallebiyi eşit ölçüde olacak halde serin.

Serilen muhallebiyi buzdolabında 1 gece boyunca bekletin. Akabinde krem şantiyi hazırlayıp, soğuyan muhallebinin üzerine yayın. Bıçak yardımıyla muhallebiyi eşit dikdörtgen kesimlere ayırın.

Bir spatula yardımıyla yavaşça rulo halinde sarın. Üzerine fıstık ezmesiyle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,497Konular
982,562Mesajlar
30,302Kullanıcılar
KralimvallaSon üye
Üst Alt