iltasyazilim
FD Üye
Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre süt (5 su bardağı)
*1 su bardağı toz şeker
*5 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı tepeleme kakao
*1 paket vanilya (5 gr)
*125 gr tereyağı veya margarin
Tepsinin tabanına serpmek için
**1 paket hindistan cevizi (2 su bardağına yakın), (dilerseniz çekilmiş kek veya bisküvi de kullanabilirsiniz hindistan cevizi yerine
Arası için
**1 paket krem şanti
**1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
**Arzu göre çerez veya meyve ekleyebilirsiniz arasına
Saray Sarması Tarifi Yapılışı
1
*Tencerede tereyağını eritin
*5 yemek kaşığı unu ve 1 yemek kaşığı nişastayı ekleyip 5 dk kadar kavurun
*Ardından yavaş yavaş ve karıştırarak sütü, vanilyayı, kakaoyu ve toz şekeri koyalım
*Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim
*Koyulaşan muhallebi göz göz olunca altını kapatalım
*Altını kapattığımız muhallebiyi mikserin yüksek devrinde 5 dakika kadar çırpalım
*Tupperwarenin serpsekinde veya bir kapta toz krem şantiyi ve soğuk sütü koyup mikser ile koyulaşana kadar çırpalım
*Borcama veya bir fırın tepsisine hindistan cevizini döküp komple tabanına yayalım
*Hindistan cevizinin üzerine muhallebiyi döküp eşit şekilde yayalım ve soğumaya bırakalım (Çabuk soğuyor benimki 10 dk yi bulmadı Tabi ki ortamın havası bu durumda etkili)
*Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi döküp eşit şekilde yayalım (soğuk sütle yapılması krem şanti cıvık olur kolay sürülür donmaz diye korkmayın bi su bardağına asmazsanız donar )
*Sonra buzdolabına kaldırıp 12 saat dinlendirelim (çok cıvık bir muhallebi ise 1 gece dinlendirin)
*İyice soğuyan muhallebiyi dikdörtgen şeklinde keselim (siz zevkine göre de kesim ve sunum yapabilirsiniz )
*Daha sonra rulo şeklinde sarıp servis tabağına alalım
Sarma Tatlımız servise hazır Afiyet olsun
*1 litre süt (5 su bardağı)
*1 su bardağı toz şeker
*5 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı tepeleme kakao
*1 paket vanilya (5 gr)
*125 gr tereyağı veya margarin
Tepsinin tabanına serpmek için
**1 paket hindistan cevizi (2 su bardağına yakın), (dilerseniz çekilmiş kek veya bisküvi de kullanabilirsiniz hindistan cevizi yerine
Arası için
**1 paket krem şanti
**1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
**Arzu göre çerez veya meyve ekleyebilirsiniz arasına
Saray Sarması Tarifi Yapılışı
1
*Tencerede tereyağını eritin
*5 yemek kaşığı unu ve 1 yemek kaşığı nişastayı ekleyip 5 dk kadar kavurun
*Ardından yavaş yavaş ve karıştırarak sütü, vanilyayı, kakaoyu ve toz şekeri koyalım
*Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim
*Koyulaşan muhallebi göz göz olunca altını kapatalım
*Altını kapattığımız muhallebiyi mikserin yüksek devrinde 5 dakika kadar çırpalım
*Tupperwarenin serpsekinde veya bir kapta toz krem şantiyi ve soğuk sütü koyup mikser ile koyulaşana kadar çırpalım
*Borcama veya bir fırın tepsisine hindistan cevizini döküp komple tabanına yayalım
*Hindistan cevizinin üzerine muhallebiyi döküp eşit şekilde yayalım ve soğumaya bırakalım (Çabuk soğuyor benimki 10 dk yi bulmadı Tabi ki ortamın havası bu durumda etkili)
*Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi döküp eşit şekilde yayalım (soğuk sütle yapılması krem şanti cıvık olur kolay sürülür donmaz diye korkmayın bi su bardağına asmazsanız donar )
*Sonra buzdolabına kaldırıp 12 saat dinlendirelim (çok cıvık bir muhallebi ise 1 gece dinlendirin)
*İyice soğuyan muhallebiyi dikdörtgen şeklinde keselim (siz zevkine göre de kesim ve sunum yapabilirsiniz )
*Daha sonra rulo şeklinde sarıp servis tabağına alalım
Sarma Tatlımız servise hazır Afiyet olsun