iltasyazilim
FD Üye
Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*6 su bardağı süt
*9 yemek kaşığı şeker
*6 yemek kaşığı un
*125 gr margarin veya tereyağ
*1 paket vanilya
*1 paket kakaolu krem şanti
*Şantiyi çırpmak için yarım su bardağı süt
*Süslemek için hindistan cevizi
Saray Sarması Tarifi Yapılışı
1
*Vanilya hariç, sütü, yağı ,şekeri ve unu tencereye koyup kısık ateşte kaynayıp koyulaşana kadar pişiriyoruz
*1 2 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilyayı katıp 5 veya 7 dakika mikserle yüksek ayarda köpürene kadar çırpıyoruz kaymak gibi oluyor
*Fırın tepsimizi sudan geçirip fazla suyunu alıyoruz
*Tepsiye döküyoruz* Tepsiniz küçükse küçük bir borcama daha dökebilirsiniz
*Muhallebi soğuduktan sonra dolaba kaldırıyoruz
*Kakaolu krem şantiyi yarım bardak sütle çırpıp soğuyan muhallebinin üstüne sürüp ne kadar boyutta isterseniz kesip sarıp, hindistan cevizene bulayıp süslüyoruz
*İstediğiniz zaman servis edebilirsiniz ,dinlenince daha güzel oluyor tabi ki Afiyet olsun
*6 su bardağı süt
*9 yemek kaşığı şeker
*6 yemek kaşığı un
*125 gr margarin veya tereyağ
*1 paket vanilya
*1 paket kakaolu krem şanti
*Şantiyi çırpmak için yarım su bardağı süt
*Süslemek için hindistan cevizi
Saray Sarması Tarifi Yapılışı
1
*Vanilya hariç, sütü, yağı ,şekeri ve unu tencereye koyup kısık ateşte kaynayıp koyulaşana kadar pişiriyoruz
*1 2 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilyayı katıp 5 veya 7 dakika mikserle yüksek ayarda köpürene kadar çırpıyoruz kaymak gibi oluyor
*Fırın tepsimizi sudan geçirip fazla suyunu alıyoruz
*Tepsiye döküyoruz* Tepsiniz küçükse küçük bir borcama daha dökebilirsiniz
*Muhallebi soğuduktan sonra dolaba kaldırıyoruz
*Kakaolu krem şantiyi yarım bardak sütle çırpıp soğuyan muhallebinin üstüne sürüp ne kadar boyutta isterseniz kesip sarıp, hindistan cevizene bulayıp süslüyoruz
*İstediğiniz zaman servis edebilirsiniz ,dinlenince daha güzel oluyor tabi ki Afiyet olsun