iltasyazilim
FD Üye
Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre süt
*1 su bardağı un
*4 yemek kaşığı kakao
*1, 5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krem şanti
*Hindistan cevizi
Saray Sarması Tarifi Yapılışı 1 litre sütten 1 çay bardağı süt ayrılır Un, kakao, şeker ve vanilya sütle karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirilir Büyük siyah fırın tepsisi bolca hindistan ceviziyle kaplanır üzerine pişirdiğimiz koyu kıvamlı muhallebimiz dökülüp spatula ile yayılır Soğumaya bırakılır ( dolaba koymayınız oda ısısında soğusun) Ayırdığımız 1 çay bardağı süt ile 1 paket krem şantiyi çırpıp dolapta soğutuyoruz ve yine tamamen soğumuş muhallebinin üzerine sürüyoruz Arzuya göre üzerine fındık fıstık serpiyoruz*Tatlıyı tepsinin enlemesine kesiyoruz daha sonra da şeritler halinde kesiyoruz Kenarlardan rulo yapıyoruz Buz dolabında 1 saat bekletip servis ediyoruz
*1 litre süt
*1 su bardağı un
*4 yemek kaşığı kakao
*1, 5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krem şanti
*Hindistan cevizi
Saray Sarması Tarifi Yapılışı 1 litre sütten 1 çay bardağı süt ayrılır Un, kakao, şeker ve vanilya sütle karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirilir Büyük siyah fırın tepsisi bolca hindistan ceviziyle kaplanır üzerine pişirdiğimiz koyu kıvamlı muhallebimiz dökülüp spatula ile yayılır Soğumaya bırakılır ( dolaba koymayınız oda ısısında soğusun) Ayırdığımız 1 çay bardağı süt ile 1 paket krem şantiyi çırpıp dolapta soğutuyoruz ve yine tamamen soğumuş muhallebinin üzerine sürüyoruz Arzuya göre üzerine fındık fıstık serpiyoruz*Tatlıyı tepsinin enlemesine kesiyoruz daha sonra da şeritler halinde kesiyoruz Kenarlardan rulo yapıyoruz Buz dolabında 1 saat bekletip servis ediyoruz