iltasyazilim
FD Üye
Saray Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket margarin
*1 su bardağı irmik
*3 adet yumurta ( 2 sinin sarısı ayrılacak )
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
ŞERBETİ İÇİN;
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Yarım limonun suyu
Saray Şekerparesi Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbet hazırlanır
*Uygun bir tencereye toz şeker ve su alınır kaynatılır
*Kaynaya başlayınca yarım limon suyu eklenir bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır soğumaya bırakılır
*Uygun bir kaba oda sıcaklığında margarin, toz şeker, irmik, yumurta alınır elle güzelce homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır
*Vanilya ve kabartma tozu eklenir
*Azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir
*Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır elde yuvarlanarak tepsiye dizilir
*Üzerine yumurta sarısı sürülür
*Cevizler orta kısmına batırılır
*Önceden ısıtılmış 200 C fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir
*Pişen pareler fırından alınır ve soğuk şerbet üzerlerine gezdirilir Suyunu çekene kadar 2 saat dinlendirilir
*İstenildiği gibi servis edilir AFİYETT OLSUNN????????
*1 paket margarin
*1 su bardağı irmik
*3 adet yumurta ( 2 sinin sarısı ayrılacak )
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
ŞERBETİ İÇİN;
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Yarım limonun suyu
Saray Şekerparesi Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbet hazırlanır
*Uygun bir tencereye toz şeker ve su alınır kaynatılır
*Kaynaya başlayınca yarım limon suyu eklenir bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır soğumaya bırakılır
*Uygun bir kaba oda sıcaklığında margarin, toz şeker, irmik, yumurta alınır elle güzelce homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır
*Vanilya ve kabartma tozu eklenir
*Azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir
*Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır elde yuvarlanarak tepsiye dizilir
*Üzerine yumurta sarısı sürülür
*Cevizler orta kısmına batırılır
*Önceden ısıtılmış 200 C fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir
*Pişen pareler fırından alınır ve soğuk şerbet üzerlerine gezdirilir Suyunu çekene kadar 2 saat dinlendirilir
*İstenildiği gibi servis edilir AFİYETT OLSUNN????????