iltasyazilim
FD Üye
Sarburma Tarifi İçin Malzemeler
*67 adet büyük patates
*5 adet yufka
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 adet büyük kuru soğan
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*Yeterince tuz
Üzeri için;
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı sıvı yağ
*İsteğe göre susam veya çörek otu
Sarburma Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle patatesler haşlanıp pişirilir
*Pişen patatesler soyulur ve çatal yardımıyla iyice ezilir
*Kuru soğanlar küp küp doğranıp kızdırdığımız 1 bardak sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavrulur
*Salça ve baharatlarıda katıp kavurduğumuz içi patatese katıp iyice karıştırdıktan sonra hazırladığımız harcımızı kenara alalım
*1 yufkayı büyük bir tahtamızın veya tezgahımızın üzerine tamamen açalım ve yufkamızın her yerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim
*Patatesli harçtan her yerine serpiştirdikten sonra bir uçtan başlayarak sonuna kadar rulo şeklinde saralım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim
*Yufkalar bitene kadar fotoğraflarda da olduğu gibi aynı işlemi yapalım
*En son üzerinin malzemelerini bir kasede iyice çırpıp fırça ile üzerine hepsini sürelim
*İsteğe göre susam veya çörek otuda serpiştirebilirsiniz 200 dereceye ayarladığımız fırınımızda iyice kızarana kadar pişirelim
*67 adet büyük patates
*5 adet yufka
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 adet büyük kuru soğan
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*Yeterince tuz
Üzeri için;
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı sıvı yağ
*İsteğe göre susam veya çörek otu
Sarburma Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle patatesler haşlanıp pişirilir
*Pişen patatesler soyulur ve çatal yardımıyla iyice ezilir
*Kuru soğanlar küp küp doğranıp kızdırdığımız 1 bardak sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavrulur
*Salça ve baharatlarıda katıp kavurduğumuz içi patatese katıp iyice karıştırdıktan sonra hazırladığımız harcımızı kenara alalım
*1 yufkayı büyük bir tahtamızın veya tezgahımızın üzerine tamamen açalım ve yufkamızın her yerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim
*Patatesli harçtan her yerine serpiştirdikten sonra bir uçtan başlayarak sonuna kadar rulo şeklinde saralım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim
*Yufkalar bitene kadar fotoğraflarda da olduğu gibi aynı işlemi yapalım
*En son üzerinin malzemelerini bir kasede iyice çırpıp fırça ile üzerine hepsini sürelim
*İsteğe göre susam veya çörek otuda serpiştirebilirsiniz 200 dereceye ayarladığımız fırınımızda iyice kızarana kadar pişirelim